Hlavní obsah

Mrkvový salát s tofu a pomeranči

Hodnocení:
(2)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jedete na odlehčené vlně? Natrhejte na zahradě mrkev a připravte z ní chutný salát!

Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g nesolených kešu oříšků
  • 4 mrkve
  • 4 pomeranče
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 2 hrsti oliv
  • sůl
  • pepř
  • 1 uzené tofu
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
Článek

Postup

Krok 1: Oříšky nasucho opražte, odložte stranou a ve stejné pánvi doměkka poduste oloupané pomeranče s medem a římským kmínem. Z pomerančů zkuste odstranit co nejvíce bílých blanek, které jsou hořké.

Krok 2: Mezitím oloupejte mrkve a škrabkou na brambory z nich vytvořte tenké podélné plátky. Plátky smíchejte s horkými pomeranči, olivami a podle chuti osolte a opepřete. Tofu nakrájejte na plátky, zlehka ho z obou stran opečte na trošce oleje a na závěr zakápněte sójovou omáčkou. Do misek rozdělte mrkvovou směs, tofu a navrch opražené oříšky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama