Hlavní obsah
4,7
(6)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jedete na odlehčené vlně? Natrhejte na zahradě mrkev a připravte z ní chutný salát!

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g kešú
  • 4 ks mrkve
  • 4 ks pomeranče
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce celého římského kmínu
  • 2 hrsti oliv černých
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g uzeného tofu
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
Článek

Postup

01.

Oříšky nasucho opražte, odložte stranou a ve stejné pánvi doměkka poduste oloupané pomeranče s medem a římským kmínem. Z pomerančů zkuste odstranit co nejvíce bílých blanek, které jsou hořké.

02.

Mezitím oloupejte mrkve a škrabkou na brambory z nich vytvořte tenké podélné plátky. Plátky smíchejte s horkými pomeranči, olivami a podle chuti osolte a opepřete. Tofu nakrájejte na plátky, zlehka ho z obou stran opečte na trošce oleje a na závěr zakápněte sójovou omáčkou. Do misek rozdělte mrkvovou směs, tofu a navrch opražené oříšky.

Tip: Tofu je výborná alternativa masa, která je plná bílkovin a přitom moc nestojí. Zkuste s ním i další snadné recepty: křupavé tofu s teriyaki omáčkou, asijskou polévku pho nebo dýňovo-čočkové pyré.

Dali byste si i něco sladkého? V tom případě si upečte drobenkové mrkvové řezy se špaldou a vločkami nebo mrkvové rohlíčky s povidly.

Reklama

Související témata:

Načítám