Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Malé dortíčky známé hlavně pod názvem muffiny jsou čím dál oblíbenější i u nás. Výborné jsou také i na slano, už jste je zkoušeli s klobásou a jarní cibulkou?

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
  • 250 g hladké mouky
    1
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 70 g másla
    7
  • 200 ml zakysané smetany
    7
  • 80 g ementálu
    7
  • 1 ks klobásy
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Smíchejte zakysanou smetanu, vajíčka a rozpuštěné máslo a do směsi všlehejte mouku prosátou s kypřicím práškem, solí a pepřem. Do tuhého těsta vmíchejte nastrouhaný sýr a nakrájenou klobásku a jarní cibulku.

02.

Lžící pak těsto dejte do formiček na muffiny a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 25 minut dozlatova.

Pro milovníky klobás tu máme ještě recept na bramborový guláš s klobásou.

Související témata:

Načítám