Hlavní obsah

Muž-lovec: Ulovte ho pro sebe!

Foto: Thinkstock

Muž-lovec je na počátku pozorný a milýFoto: Thinkstock

Reklama

Odmítá vás? Nechce vztah, i když jste se do něj zamilovala? Pravděpodobně vás porovnává se svým „lepším“ snem! Má vůbec cenu snažit se ho dobývat, nebo je lepší nechat ho jít? Naše rady vám pomohou se rozhodnout!

Článek

Nepřipadá vám, že pořád nemůžete potkat toho pravého? Rozcházíte se s muži, protože na každém nacházíte hromady chyb? Nebo je vám naopak vyčítáno, že nejste „dost dobrá“ tomu a onomu? Problém může být ve fantazijních představách! Třeba jste na vysněného milence fixovaná i vy!

Po sexu už mě nezajímá!

Někteří lidé nacházejí uspokojení ve vlastním neexistujícím světě, a to i v případě, že mají normální vztah se skutečnou osobou. Muži to popisují velmi výstižně: „Pokaždé, když už dám šanci některé z žen, aby se ke mně dostala blíž, nebo se s ní vyspím, začnu mít pocit, se už mi předala všechno, co mi předat měla,“ vysvětluje Pavel. „Prostě už mi nemá co nabídnout, a já tak dospěl k nějaké hranici, za kterou by to všechno už byla jen nuda bez vzrušení a tajemna,“ dodává.

Lov na milenky jako relax?!

Pavlovy krátké románky ho odvádějí od běžného života plného starostí a konfliktů. Ženy mu poskytují azyl, vzrušují ho, hýčkají. (Běžným životem se rozumí tzv. sebedeformace čili pochybování o sobě samém a svých schopnostech.) Jenže to nové, lesklé pozlátko se zanedlouho přestane blyštit. Pavel je rozčarovaný z toho, že ona nová neznámá, mýtická bytost, je vlastně obyčejný člověk, což se od jeho vysněné milenky značně vzdaluje. Je zklamán. Kde je víla, po které touží? A kdyby ji potkal, okouzlila by ho i v reálu? Pravděpodobně by došel k závěru, že mít s ní rodinu, společnou ledničku a bydliště by to kouzlo odválo pryč. Hrůza by ho jímala z myšlenky na stereotyp a strach, že by si ji nezasloužil a nemohl jí dát tolik své lásky.

Jak na něj?

Je to zkrátka o tom, že takový samec hledá ženu, která by mu zvyšovala sebevědomí a utvrzovala okolí v tom, jak je výkonný, báječný a neodolatelný. Nikdy nemá dost a hlavně si ani nepřipouští, že by jeho možnosti byly omezené. Stále potřebuje prozkoumávat ženská srdce – včetně toho vašeho. Berte ho jako vztahového kočovníka, co stále hledá tu pravou…

Foto: Thinkstock

Všední záležitosti ho brzy znudíFoto: Thinkstock

Jen velmi málo žen proplouvá životem podobně, protože něžné pohlaví spíš hledá romantickou lásku, které je ochotno prominout a odpustit nešvary, přizpůsobit se. Takže pravděpodobně vy budete v pozici té, která potká takto „nedostižného“ muže, jenž nemá zájem navázat nic hlubšího, i když jste se do něj zamilovala. Jak s ním jednat?

  • Chcete-li ho opravdu dobývat, fantazírujte o životě i sexu s ním.
  • Zeptejte se sama sebe, zda jste připravena jeho roli „úžasného milence z pohádky“ přijmout.
  • Mít doma muže s hlavou v oblacích znamená tolerovat mu dívání se na jiné ženy (jakmile dáte najevo svoji nelibost, odejde od vás). To se týká i situací, kdy vás bude tak říkajíc shazovat třeba vychvalováním své kolegyně, sousedky, kamarádky.
  • Pokuste se zjistit, zda nemá nějaké opravdu hlubší touhy, neboť potřeba vysněného světa může skrývat nějaká přání. Vyzkoušejte psychologa, meditaci…
  • Jakmile tento muž dává až příliš najevo svou životní filozofii užívání si a nehledání pevných svazků, přijměte jeho rozhodnutí a radši ho nechte jít.
  • Berte na vědomí, že on sám musí být připraven na lásku a vztah. Nátlakem ho k tomu nepřemluvíte ani vy, ani jiná žena. Musí to přijít samo…

Přelstěte ho!

Mezi nejefektivnější obrany proti partnerovi se zapálenými lýtky je používání asertivní komunikace. Co to v praxi znamená, vysvětluje psycholožka Hanka Jenčová z portálu psychoterapie.atlasweb.cz. „Tato komunikace vychází ze zásady, že máme ve svém životě právo na všechno, čím vědomě neubližujeme druhým lidem. (Manipulátor-lovec se snaží zpochybnit naše přesvědčení o tom, na co všechno máme právo za dovolávání se morálních zásad.) Budeme-li si jisté svým názorem, svým rozhodnutím, svým jednáním (ne že je ideální, dokonalé, ale že ho pro sebe chceme my samy), pak na nás manipulátor nemůže. Čili nejlepším lékem proti manipulujícímu jednání je budování vlastního sebevědomí!“

Kolik takových volnomyšlenkářských mužů , toužících po svobodě, v náručích neustále nových a nových slečen znáte? Podlehla jste jejich kouzlu? Co si myslíte o způsobu takového života? A jak by bylo (ne)zábavné žít stejně?

Reklama

Související témata:

Načítám