Hlavní obsah

Muži a červená barva? Pokládají ji za příslib rychlého sexu!

Foto: thinkstock

Muži jednoduše červenou barvu milujíFoto: thinkstock

Reklama

Červená barva je sexy! O tom, že má u mužů úspěch, není třeba diskutovat. Až nyní odborníci detailně prozkoumali, co se honí v hlavách pánů tvorstva, když spatří ženu oblečenou v červené blůzce či šatech. Výsledky zajímavé studie zveřejnil britský magazín Daily Mail.

Článek

Že je červená barva jakýmsi symbolem lásky, vášně a sexu, není nic nového. Až teď se ale vědci zaměřili na konkrétní důvody, proč mají muži tuhle barvu tolik v oblibě. Kdybychom to měli říci úplně jednoduše, mají pocit, že žena v červeném oblečení bude mnohem přístupnější k milování než žena oděná v jiné barvě.

Nosí červenou, má rada sex

Psychologové z University of South Brittany ve Francii sledovali a zpovídali celkem 120 vysokoškoláků ve věku 18 až 21 let, které rozdělili do čtyř skupin. Všichni si museli během třiceti sekund prohlédnout fotografii jedné a téže dvacetileté dívky, jen s tím rozdílem, že každá skupina ji měla oblečenou v tričku jiné barvy. Někteří si ji tak prohlíželi v červeném tričku, další v modrém, jiní v zeleném a poslední v bílém.

Muži pak měli bodovat, jak moc či málo jim dívka přijde atraktivní, a také zda si myslí, že by byla ochotná mít sex už na první schůzce. Názory mužů, kteří si sice prohlíželi úplně stejnou dívku, jen pokaždé v jiném tričku, byly jednoznačné. Jako nejvíce atraktivní hodnotila dívku skupina, která měla její fotku s červeným oblečením. Druhé místo obhájilo modré tričko, následovalo bílé a na posledním místě skončila zelená.

Velké překvapení se nekonalo ani v otázce ochoty k sexu, opět jako „nejnadějnější“ byla vyhodnocena červená varianta. Druhá skončila modrá, pak zelená a jako vrchol nevinnosti bylo logicky pokládáno tričko bílé barvy.

Co je ale překvapivé, tak na mužský mozek skutečně funguje především barva, nikoli například hloubka výstřihu či délka sukně. Vědci totiž dobrovolníkům „naservírovali“ dívku ve zcela obyčejném, nijak vyzývavém tričku, takže vliv na jejich bodování měla opravdu jen jeho barva.

Tip redakce:Zdá se, že prostitutky vědí, proč nosí často červené prádlo. Je ale víc důvodů, proč za nimi muži chodí. Proč vás vyměnil za lehkou děvu, se dočtete z de.

Foto: thinkstock

I červená rtěnka vzbuzuje v mužích vášeňFoto: thinkstock

Je to příroda, říkají vědci

Čím proboha ti muži myslí, chce se vám asi říct. Jenže vědci pány tvorstva obhajují, prý jde o normální biologický vývoj, takhle to prostě v přírodě chodí. I tam je červená barva symbolem sexuálního zájmu a výzkum jen potvrdil hypotézu vědců, že to takhle funguje i u lidí. „Studie jen potvrdila, že červená barva je spojována s chtíčem, láskou, ale také s ženskou plodností. Je to stejný efekt jako v přírodě, kde červená symbolizuje buď nebezpečí, nebo způsobuje sexuální vzrušení. Náš experiment ukázal, že jen obyčejné tričko vede muže k tomu, aby jednu a tutéž ženu vnímali zcela odlišně,“ vysvětluje psycholog Glenn Wilson, hostující profesor katedry psychologie na Gresham College v Londýně.

Ale pozor, ani ženy nejsou výjimkou. I zástupkyně něžného pohlaví vnímají muže v červeném oblečení jako atraktivnější. Nejde ale až tak o sexuální přitažlivost, ale spíš o to, že muže v rudé pokládá žena za dominantnějšího, výše postaveného, úspěšnějšího.

Tip redakce:Co ještě ženám přijde vzrušující? Tohle jsou situace, v nichž jsou muži nejvíc sexy!

Tak co tomu říkáte? Má i váš partner rád červenou?

Reklama

Načítám