Článek
Postup
01.
V polovině vlažného mléka rozpusťte 2 lžíce cukru, přimíchejte 100 g polohrubé mouky, rozdrobte do kašičky kvasnice a nechte vzejít kvásek.
02.
Zbytek mouky dejte do mísy, přidejte zbytek cukru, rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, sůl, zbytek mléka i vejce se žloutkem. Dodejte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechte 30 minut kynout.
03.
Rebarboru očistěte, nakrájejte na půlcentimetrové špalíčky a obalte ji tmavým cukrem a skořicí. Z uvedených surovin pak ještě vytvořte drobenku.
04.
Koláčovou formu vyloženou pečicím papírem vystelte vykynutým těstem, poklaďte rebarborou (můžete ji do koláče mírně zatlačit) a posypte drobenkou. Koláč pečte při 180 stupních asi 35 minut.