Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nevíte co s rebarborou? Nejdříve to základní: jak rebarboru připravit k vaření? Je nutné ji očistit a oloupat. Poté se můžete pustit do nadýchaného kynutého koláče.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 cm průměr formy
Těsto
  • 350 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 1 ks vejce
  • 1 ks žloutků
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 125 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 10 g čerstvého droždí
  • 1 ks bílku
Náplň
  • 400 g rebarbory
  • 50 g hnědého cukru
  • 1 lžíce skořice
Drobenka
  • 60 g cukru moučka
  • 60 g másla
  • 60 g hrubé mouky
Článek

Postup

01.

V polovině vlažného mléka rozpusťte 2 lžíce cukru, přimíchejte 100 g polohrubé mouky, rozdrobte do kašičky kvasnice a nechte vzejít kvásek.

02.

Zbytek mouky dejte do mísy, přidejte zbytek cukru, rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, sůl, zbytek mléka i vejce se žloutkem. Dodejte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechte 30 minut kynout.

03.

Rebarboru očistěte, nakrájejte na půlcentimetrové špalíčky a obalte ji tmavým cukrem a skořicí. Z uvedených surovin pak ještě vytvořte drobenku.

04.

Koláčovou formu vyloženou pečicím papírem vystelte vykynutým těstem, poklaďte rebarborou (můžete ji do koláče mírně zatlačit) a posypte drobenkou. Koláč pečte při 180 stupních asi 35 minut.

Energetická hodnota celkem pro: 30 cm průměr formy
Energie15 684,73 kJ
Bílkoviny68,32 g
Tuky166,99 g
Sacharidy486,58 g
Sůl1,52 g
SAFA80,61 g
Vláknina29,46 g
Cukry181,52 g
Související témata:

Načítám