Hlavní obsah
3,3
(191)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Na romantickou schůzku to po konzumaci už asi nebude, ale jinak je kombinace aromatických sýrů, česneku, cibule a piva dokonalá. Tedy alespoň pro všechny ty, kdo mají výrazné chutě rádi...

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 sklenici
  • 2 balení olomouckých tvarůžků
  • 2 balení romaduru
  • 2 ks cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 6 listů bobkového listu
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 ks chilli papričky
  • 500 ml světlého piva
Článek

Postup

01.

Sýry buď namíchejte nebo použijte jen jeden druh. Aromatická bude tato dobrota tak jako tak! Pak se rozhodněte, jestli vše naložíte do lehčího piva nebo raději použijete slunečnicový olej.

02.

Kolečka tvarůžků rozpůlte, romadury pokrájejte na plátky, cibuli na kolečka a česnek na plátky. Sýry promíchejte s oběma paprikami, pepřem a novým kořením. To je nejlepší rozdrtit v hmoždíři, protože pak nemusíte kuličky lovit ze změklého sýra.  

03.

Nyní už jen vše střídavě navrstvěte do velké sklenice, sem tam proložte bobkovým listem a chilli papričkou a zalijte pivem nebo olejem. Neplňte až po okraj, obsah sklenice dost nabude. Proto ji raději ještě podložte miskou.

04.

Nechte při pokojové teplotě alespoň 2 až 3 dny zrát, poté přemístěte do lednice a spotřebujte do 2 týdnů.

Foto: Jakub Jurdič

Tyhle hospodské klasiky vám budou chutnat i domaFoto: Jakub Jurdič

Tip

Milujete aromatické sýry? Zkuste i sýrový tatarák nebo hermelínovou pomazánku Obatzda.

Reklama

Načítám