Hlavní obsah

Tvarůžková pomazánka s pivem

Hodnocení:
(94)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Syrečky (či správněji tvarůžky) buď milujete, nebo nesnášíte. Já patřím do první skupiny – nejen, že mi chutnají, ale ještě mám pokaždé radost, že jsou vlastně dietní (obzvláště namazané na pěkně dokřupava vypečené topince a zalité vychlazeným pivem, já vím...). Jestli to máte stejně, vyzkoušejte moji oblíbenou pomazánku!

Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g olomouckých tvarůžků
  • 250 ml světlého piva
  • sladká mletá paprika
  • drcený kmín
  • mleté chilli
Článek

Postup

Krok 1: 3 malá nebo 2 velká balení tvarůžků nahrubo nastrouhejte nebo pokrájejte na kostičky, vsypejte do rendlíku a zalijte 300 ml vývaru pro jemnější chuť nebo stejným množstvím světlého piva pro chuť výraznější. Zbylé pivo vypijte.

Krok 2: Přidejte koření dle chuti: špetku drceného kmínu, lžičku sladké či pálivé papriky, čerstvě mletý pepř i chilli. Přiveďte k varu a za občasného míchání několik minut povařte, aby se syrečky úplně rozpustily.

Krok 3: Když je směs hladká, nalijte ji do vyčištěné sklenice, nechte vychladnout, poté zavřete a uchovávejte v lednici. Na povrchu se vytvoří škraloup, který se ale po 2 až 3 dnech rozpustí. Ani dříve ale na chuti pomazánce neubírá.

Krok 4: Podávejte na topinkách s čerstvou cibulí, hořčicí nebo třeba kyselou okurkou. Nejlepší je samozřejmě s pivem. Když budete používat pouze čistý nůž (nebo na sklenici zapomenete), pomazánka v lednici vydrží kolem dvou týdnů.

Jaká je vaše oblíbená pomazánka? Napište nám recept!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.