Hlavní obsah

Sýrový „tatarák“ na topinky

Hodnocení:
(866)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Tak tahle česneková pomazánka má opravdu sílu! Kombinace hned několika „voňavých“ sýrů, kvasnicového piva a jarní cibulky je na topinkách a jednohubkách u mě zatím nepřekonaná.

Ingredience pro:
1 misku
Na pomazánku (není třeba vše)
  • 1 hermelín
  • 1 niva
  • 1 balení olomouckých tvarůžků
  • 1 balení sýru eidam
  • 3 jarní cibulky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 50 ml piva
  • čerstvý mletý pepř
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky
Dle chuti
  • česnek
Článek

Postup

Krok 1: Jeden hermelín, výseč nivy a balení tvarůžků (pokud některý ze sýrů nemáte rádi, klidně ho vynechejte) nastrouhejte nahrubo, eidam najemno (bloček 100 až 200 g, podle chuti) a vše spojte s nadrobno nasekanou jarní cibulkou, kysanou smetanou (180 až 200 g), trochou kvasnicového piva, pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a paprikou. Hodí se pálivá, sladká i uzená.

Krok 2: Podle chuti přidejte prolisovaný nebo sušený česnek, já jsem dala dva stroužky. Pomazánku je nejlepší nechat v chladu trochu rozležet, aby se hezky propojily chutě, v lednici navíc i zatuhne.

Krok 3: Podávejte na topinkách nebo jednohubkách a spotřebujte do tří dnů.

Tip: Pomazánku kromě papriky dochuťte ještě hořčicí, worcesterem nebo třeba špetkou kmínu.

Máte také svůj oblíbený recept na sýrovou pomazánku? Napište nám ten svůj!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.