Hlavní obsah

Smažené tvarůžky v pivním těstíčku & domácí tatarka

Hodnocení:
(139)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Smažené tvarůžky (nebo jak říkáme u nás – syrečky) nejsou nic pro křehké povahy. Jejich typická pikantní chuť i vůně dá o sobě vědět naprosto zřetelně. Nicméně smažené v pivním těstíčku a doplněné o domácí tatarku jsou naprosto famózní!

Ingredience pro:
2 porce
Na tvarůžky
  • 200 g olomouckých tvarůžků
  • 1 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce světlého piva
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky
  • sádlo na smažení
Na tatarku
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 kyselá okurka
  • 1 lžička cibule
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Vejce prošlehejte s moukou, pivem a paprikou a nechte alespoň 15 minut odležet. Velké tvarůžky můžete podélně rozkrojit, já dala popravdě jejich levnější variantu, která už byla na malá kolečka.

Krok 2: V pánvičce rozehřejte dostatečné množství sádla (to krustě dodá skvělou chuť) nebo oleje, tvarůžky v těstíčku pořádně obalte a na středním plameni je z obou stran dozlatova osmažte.

Krok 3: Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk a podávejte. Jelikož jsou tvarůžky dietní (smažení nyní ponechme stranou), můžete připravit ještě domácí tatarku: majonézu smíchejte s nasekanou malou okurkou, trochou cibule a dochuťte čerstvě mletým pepřem a worcesterem.

Foto: Autorka

Ke smaženému sýru jedině domácí tatarka!

Krok 4: Podávejte jen tak, se salátem nebo s bramborovou kaší. Do té jsem kromě másla a mléka vmíchala i hrst sekaných bylinek.

Foto: Autorka

Ačkoli neobsahují téměř žádný tuk, tvarůžky se během smažení během chvilky krásně roztečou

Milujete smažák? Zkuste i smažené tvarůžky se salámem v trojobalu (díky němu nevytékají) nebo klasický smažený sýr s domácí remuládou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek