Hlavní obsah

Námořnický svařák

Hodnocení:
(4)
Foto: alexkoral, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Po tomhle svařáku se vám pořádně zatočí hlava! Pokud jste s partou přátel na horách, dejte si ho raději až tehdy, když před vámi nebude žádná fyzická námaha. Takže na všechny námořníky, ahoj!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l červeného vína
  • 200 ml vody
  • 1 citron
  • 3 panáky rumu
  • 200 g cukru krupice
  • 2 celé skořice
  • 8 hřebíčků
Článek

Postup 

Koření s cukrem a citronem nakrájeným na plátky vhoďte do kastrolku s trochou vroucí vody. Nechte chviličku povařit, přidejte víno a panák rumu (podle chuti může být i více) a přiveďte vše k varu. Nakonec svařák sceďte do skleniček s kolečkem citronu.

Tip: Svařák se nikdy nesmí vařit. Víno v kastrůlku sice k varu přiveďte, ale s prvními bublinkami na hladině hned stáhněte na minimum. Pak nechte jen dostatečně prohřát, aby se z koření uvolnila vůně, ale neodpařoval se alkohol.

Druhů svářáků je ovšem mnohem více. Nezdráhejte se vyzkoušet i další tipy na svařené víno

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama