Hlavní obsah
Foto: alexkoral, Shutterstock.com

Foto: alexkoral, Shutterstock.com

Po tomhle svařáku se vám pořádně zatočí hlava! Pokud jste s partou přátel na horách, dejte si ho raději až tehdy, když před vámi nebude žádná fyzická námaha. Takže na všechny námořníky, ahoj!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l červeného vína
    12
  • 200 ml vody
  • 1 ks citronu
  • 3 panáky rumu
  • 200 g cukru krupice
  • 2 svitky skořice
  • 8 ks hřebíčku
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Koření s cukrem a citronem nakrájeným na plátky vhoďte do kastrolku s trochou vroucí vody. 

02.

Nechte chviličku povařit, přidejte víno a panák rumu (podle chuti může být i více) a přiveďte vše k varu. Nakonec svařák sceďte do skleniček s kolečkem citronu.

Tip: Svařák se nikdy nesmí vařit. Víno v kastrůlku sice k varu přiveďte, ale s prvními bublinkami na hladině hned stáhněte na minimum. Pak nechte jen dostatečně prohřát, aby se z koření uvolnila vůně, ale neodpařoval se alkohol.

Druhů svářáků je ovšem mnohem více. Nezdráhejte se vyzkoušet i další tipy na svařené víno

Související témata:

Načítám