Hlavní obsah

Naše hubnoucí trojka: Tohle jim pomohlo zhubnout!

Foto: Mona Martinů

Eva, Hanka a Milada, trojice které se daří hubnout s ProŽeny.czFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanka, Eva a Milada, odvážná trojice, která veřejně shazuje kila v projektu Hubneme ProŽeny.cz, má za sebou sedmý týden. Už se tedy pohyb a zdravá strava staly součástí jejich života, anebo jde stále o nutnost, bez níž štíhlé nebudou? Čtěte a dozvíte se víc!

Článek

Snaží se ze všech sil, to je jednoznačné hodnocení všech tří čtenářek, které sledujete pravidelně každý týden. Možná se v některé z nich poznáte! Jste spíše Hanka, která má čtyři děti, zaměstnání a žije na vesnici? Nebo mladá Milada, co stále nemůže sehnat práci a v jídelníčku se kvůli intoleranci musí vyhýbat kravské bílkovině? Ale dost možná se spíš ztotožňujete s Evou, která by ráda měla miminko a udělá pro to všechno, třeba i zhubne.

Foto: archiv

Hanka chodí s hůlkami pod dohledem poradkyně LídyFoto: archiv

Hanka si padla do oka se svou poradkyní Lídou

Pokud by prý Hanka mohla zrekapitulovat svůj život před projektem a nyní, bude to takto: „Dřív jsem nedělala nic, a teď dvakrát týdně zajdu na salsu či se projít s hůlkami. Minulý týden za mnou dokonce přijela i poradkyně Lída, takže jsme si udělaly nordic walking výlet. Jsem ráda, že mě chválí," usmívá se Hanka. A má proč.

„Na svém těle cítím rozdíly: za 7 týdnů jsem shodila 8,5 kil, 18 centimetrů v pase a 6 centimetrů na bocích.To všechno také díky jídelníčku, který už neobsahuje jen 2 jídla denně. Ale 6 porcí, pravidelně každé 3 hodiny. Vynechala jsem především tučné maso, omáčky, salámy, bílé pečivo, alkohol. Naučila jsem se snídat už v 6.30 hodin ráno a večeřím v 18 hodin. Vypiju 3 litry vody za den," podrobně vyjmenovává Hanka.

Milada to vzala z gruntu

Nový účes, nové kalhoty a znovu úsměv na tváři. Tak přesně se změnila Milada za 7 týdnů. Co jí pomohlo? „Chodím dvarát týdně cvičit na heat. K tomu zajdu na jógu a jednou cvičím v hubnoucí skupince (střídá se pilates a tanec). Když nemám čas či nestíhám, dám si 40 minut na rotopedu doma nebo hodinu poskakuju na taneční podložce," prozrazuje Milada. Shodila pět kilo, 7 centimetrů v pase a 6 centimetrů na bocích. „Pohyb mi hlavně pomohl zlepšit náladu, upravit zažívání a zlepšil kvalitu spánku. Kondici buduji pomalu, ale rozdíly jsou už znát.

Foto: Petr Makovička

Milada se zamilovala do jógy s Vaškem KrejčíkemFoto: Petr Makovička

To všechno také díky jídelníčku, který už neobsahuje jen 3 jídla denně, ale 5–6 porcí pravidelně každé 2 až 3 hodiny. „Vynechala jsem především bílé pečivo, těstoviny, marmelády, uzeniny a zahušťování pokrmů moukou a naučila se jíst každý den dva kusy ovoce a větší množství zeleniny. Přidala jsem množství nových potravin, především obilnin, luštěnin a výrobků ze sóji. Nový jídelníček mi pomohl s úpravou zažívání, dodal mi energii, odstranil únavu a chutě na sladké, tučné i přesolené tím, že snížil klesání hladiny krevního cukru," uzavírá Milada.

Eva se rozpohybovala

Než jsme ji oslovili, byla prý na pohyb docela líná. Dnes chodí třikrát týdně cvičit do posilovny a zkouší další nové lekce, třeba cvičení na míčích nebo powerplate. „Když nemám čas, dám si 30 minut posilování doma – můžu doma procvičovat cviky na břicho, nohy, zadek, ruce dle plánu, protože u většiny těch cvičení není třeba stroje, říká Eva. A výsledky?

Foto: Petr Makovička

Dnes nedá Eva dopustit na pohyb, opustila i dřívější jídelníčekFoto: Petr Makovička

Za 7 týdnů shodila 6 kilogramů, 7 centimetrů v pase a 5 centimetrů na bocích. „Cítím se báječně, že mi hubnutí tak krásně jde. Doufám, že se brzo přiblížím 75 kilům," přeje si Eva. Z jídelníčku prý vynechala především párek v rohlíku, bílé pečivo, jídla z KFC, ovocné jogurty. „Naučila jsem se snídat už v 5.30 hodin ráno a jíst dvě svačiny: jednu v 8 hodin, druhou v 10.30, oběd mám ve 13 hodin, svačinu v 16 a večeřím kolem 19. hodiny," doplňuje Eva.

Ano, některým z vás přijde odhodlání Evy, Milady a Hanky jako divadlo, které hrají, jen pokud jsou sledovány. My ale věříme, že všechny tři svým nasazením a rozhodností dotáhnou svůj boj s kily navíc až k cíli s vysněnou cifrou! Rozhodně jim ještě další měsíc do konce projektu držíme palce. Už kvůli tomu, že i mnoho z vás motivují. A co vy?

Reklama

Načítám