Hlavní obsah

Návyková dobrota: Banánový chlebíček sypaný ořechy

Foto: autorky

Foto: autorky

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci sladkých snídaní nebo odpoledních kafíček si nesmějí nechat ujít tuto lahodnou dobrotu. Propadnou jí už při prvním soustu.

Článek

Banánům sluší kakao. Proto nesmí chybět ani v tomto vláčném, nadýchaném moučníku. Předem si ale rozmyslete, jestli se do něj pustíte – je návykový!

Banánový chlebíček s kakaem

Na 1 chlebíček budete potřebovat: 3 vyzrálé banány (1 banán o váze asi 110 g), 100 g krupicového cukru, 2 vejce, 60 ml oleje, 200 ml mléka, 30 g kakaa, 1 sáček prášku do pečiva, 320 g polohrubé mouky, velkou hrst nadrcených lískových ořechů na posypání

Postup: Dva banány vložte do mísy a vidličkou rozmačkejte na kaši. Přisypte cukr a důkladně propracujte s banánem. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte olej a mléko a prošlehejte metlou.

V druhé míse promiste kakao, prášek do pečiva a mouku. Sypkou směs zapracujte do tekuté banánové hmoty. Umíchejte hladké těsto a nalijte jej do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Zbylý banán podélně překrojte a položte na těsto ve formě. Posypte ořechy a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi hodinu, dokud nebude chlebíček pevný a špejle bude po zapíchnutí suchá.

A jaká je vaše závislost?

Reklama

Načítám