Hlavní obsah

Nedáte dopustit na džíny? Podívejte se, které jsou teď in!

Foto: Look Studio

Foto: Look Studio

Reklama

Střih nohavic, výška sedu, barva nebo charakter samotného materiálu. Je toho tolik, co je může odlišovat. Pokud se nespokojíte s informací, že se i v nové sezoně budou nosit džíny, zůstaňte chvilku s námi. Podrobnosti budou následovat!

Článek

Prohlásit, že se momentálně nosí džíny, je podobně hodnotné jako říct, že budou v zimě v kurzu kabáty. Denim v módě konstantě zůstává, což byste si ale neměly vykládat tak, že je o něm zbytečné mluvit. S každou sezonou se totiž pozměňuje forma, ve které se objevuje nejčastěji. A i když to neznamená, že byste měly svou sbírku džínů každých pár měsíců protřídit, není od věci vědět, které jsou zrovna in. Co se může stát horšího, než že si pořídíte další?

Tmavé a bez příkras

Nejvýraznějším trendem sezony je paradoxně návrat k normálu. Návrháři se tentokrát postavili za džíny, které oslavují původní prototyp – představte si tmavě modrý odstín, nejčastěji rovný nebo dole rozšířený střih nohavic a nula efektů navíc. Výhodou je, že podobná klasika vám v šatníku vydrží, a navíc si perfektně rozumí s elegantnějšími parťáky.

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1425 Kč; Stradivarius, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč; Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Comeback slimek

Pokud patříte k zarytým milovnicím slimek, určitě se vám ulevilo. Po několika sezonách, kdy se úzkým džínám dvakrát nedařilo, je módní svět vzal opět na milost. Co to pro vás znamená? Především širší výběr všech těch kalhot, do kterých se musíte chvíli soukat, ale které vás tak baví. Můžeme-li vám poradit, i tady volte jednodušší kousky bez výrazného děrování nebo šisování.

Foto: Archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 1499 Kč; Mohito, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Ležérní baggy džíny

Coby protipól k úzkým kalhotám v módě zůstávají i džíny s širokými nohavicemi, kterým patřilo prvenství v posledních letech. Jak moc široké přitom budou, je jen a jen na vás. Pakliže je vám vlastní ležérní až ledabylý styl, určitě je zkuste.

Střihy džín podle postavy. Které budou slušet právě vám? 

Foto: Archiv firem

Zleva: House, 649 Kč; Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull & Bear, 799 Kč; Bershka, 699 KčFoto: Archiv firem

Módní patchwork

Prošly jste předchozí kategorie bez většího zájmu? Pokud fandíte odvážnějším kusům, zkuste patchworkový trend. Natrefit můžete na džíny, které vypadají jako poctivě sešité z několika starších modelů, ale i ty decentnější, na kterých se jen střídají dva různé odstíny denimu. Tak které?

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 849 Kč; Gina Tricot, 1525 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1425 Kč; Pull & Bear, 799 KčFoto: Archiv firem

Nejen modrá je dobrá

Zní to banálně, ale zdá se, že na to každý zapomíná – džínovina nemusí být nutně modrá. Pokud si netroufáte na barvy v čele se zelenou, růžovou nebo žlutou (ačkoli ty jsou tentokrát velkým hitem), porozhlédněte se alespoň po béžové nebo šedé. A nezapomeňte, že bílé džíny nepatří jen k jaru a létu – k černým kotníkovým botám se skvěle hodí a určitě si budou rozumět i s vaším oblíbeným svetrem.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; Gina Tricot, 1270 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1145 Kč; Tommy Hilfiger, prodává Answear, 2799 KčFoto: Archiv firem

Preferujete sukně? Podívejte se, jak je nosit na podzim!

Reklama

Související témata:

Načítám