Hlavní obsah

Džíny pro každou postavu! Víte, jaký střih padne vám?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska k denimu je dnes cítit snad ve všech koutech světa a zdá se, že jen tak nevyprchá. Jenže hledání dokonale padnoucích džín dokáže znepříjemnit i celou sezonu. Představujeme vám proto nejlepší kousky z aktuálních trendů, které zalichotí štíhlým i boubelatým siluetám.

Článek

Zkoušení riflí se s každým dalším nesprávným modelem mění pomalu, ale jistě v noční můru a vy už přestáváte doufat, že své vysněné kalhoty vůbec někdy naleznete? Nejprve je zapotřebí zjistit, jaký typ sedí vaší postavě, a rázem máte z půlky vyhráno. Potom už jen stačí vybrat vhodný odstín. Pojďte se s námi podívat na základní střihy a pak hurá na nákupy!

Přesýpací hodiny 

Pokud se pyšníte postavou à la Marilyn Monroe (†36) či Jennifer Lopez (49), tedy úzkým pasem, poprsím a výraznými boky, muži vám musejí ležet u nohou. Budou vám slušet především kalhoty do zvonu, ať už stylu bootcut (ovládáte módní názvosloví?), nebo s viditelnějším rozšířením.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka a zpěvačka letos oslaví kulatou padesátku. Na svůj věk Jennifer Lopez však rozhodně nevypadá a možná je to také tím, že se nebojí mladistvějších trendůFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Selected Femme (prodává About You), 2077 Kč; s.Oliver, 999 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Levi’s (info o ceně v prodejně); Lee (prodává About You), 2597 KčFoto: Archiv firem

Hruška 

Postavy typu hruška často trápí výrazné hýždě i stehna, zato mají výstavní bříško i pas. Poznáváte-li se v tomto popisu, vsaďte na boyfriend nebo rovné džíny. Po vzoru Kim Kardashian (38) můžete sáhnout i po trendy roztrhaných nohavicích. Víte, kde se vlastně tato televizní osobnost vzala? 

Foto: Profimedia.cz

Ačkoliv má Kim Kardashian plné tvary a kalhotám ve slim střihu by se měla spíše vyhýbat, většinou ji můžete spatřit právě v sexy modelech na tělo. I ona se však tu a tam umírní a obleče nepříliš vyzývavý kousek. Jako například tyto roztrhané džíny Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Noisy May (prodává Zoot), 939 Kč; Hollister (prodává About You), 1557 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Drykorn (prodává About You), 3844 Kč; H&M, 899 Kč Foto: Archiv firem

Chlapecká postava 

Ženy s úzkými rameny i boky, drobným poprsím a takřka žádným pasem mohou s čistým svědomím obléknout i extra skinny džíny a vždy budou vypadat báječně. Pamatujte si, že šikovně zakasaný vzorovaný top dokáže ňadrům přidat i dvě velikosti navíc. Opticky.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckham (44) moc dobře ví, co jí sedí. A aby také ne, vždyť platí za jednu z nejlépe oblékaných žen v Hollywoodu. Ultra obepnuté džíny lichotí její štíhlé chlapecké postavěFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 799 Kč; Only (prodává About You), 777 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Noisy May (prodává About You), 1037 Kč; Zara, 799 Kč Foto: Archiv firem

Jablko 

Máte větší bříško a hubené nohy? Vybírejte ze střihů high waist, tedy kalhot se zvýšeným pasem. V podobném modelu zamaskujete přebytečná kila a zároveň zvýrazníte své přednosti. Nemusíte se bát ani světlého či vyšisovaného denimu.

Foto: Profimedia.cz

Mariah Carey (49) je známá svým neustálým přibíráním i ubíráním na váze, ale postavu typu jablko nezapře. Podobným siluetám nejvíce sluší kalhoty se zvýšeným pasem Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 349 Kč; Mavi (prodává About You), 2077 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Dr. Denim (prodává About You), 1817 Kč; Stradivarius, 699 Kč Foto: Archiv firem

Načítám