Hlavní obsah

Nejmenší módní blogerka na světě: Měří jen 111 cm a učí lidi, jak se oblékat

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V osmadvaceti letech měří tolik co průměrné pětileté dítě, ale rozhodně je nepřehlédnutelná. Doris Jeong je jednou z nejmenších módních blogerek na světě. A její motto? Móda je pro všechny!

Článek

Už od narození bylo jasné, že Doris Jeong (28) ze Seattlu nebude jako jiné děti. Trpí nanismem a měří pouhých 111 centimetrů. Nikdy si ale nepřipadala malá a navíc se rozhodla věnovat módě. Má svůj blog, spoustu fanoušků na Instagramu a radí ženám, jak uzpůsobit módu svým křivkám a mírám.

Foto: Profimedia.cz

To, co normální ženy nosí jako halenku, má Doris jako slušivé šatyFoto: Profimedia.cz

Začalo to náhodou

Doris nikdy ani nenapadlo, že by si mohla založit blog, a už vůbec, že by mohl být úspěšný. Tenhle nápad vznikl vlastně úplně náhodou v roce 2009. „Koupila jsem si tehdy nějaké tuniky pro normálně vysoké ženy, protože se mi moc líbily, a nosila jsem je jako šaty. A to byl okamžik, kdy jsem zjistila, že můžu nosit košile místo šatů,“ vzpomíná Doris, jejíž blog se jmenuje „I Wear Shirts As Dresses“ (Nosím košile jako šaty).

Foto: Profimedia.cz

Psaní blogu Doris opravdu baví a naplňujeFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Móda podle blogerky nemá hranice, vyhrát si s ní může každý bez ohledu na to, jak vypadáFoto: Profimedia.cz

Hranice neexistují

Podle Doris nejsou móda a hrátky s ní nijak limitovány – ani tím, jak vypadáte, ani jak jste velcí či malí, tlustí nebo hubení. „Většina lidí má pocit, že móda je jen pro vysoké, štíhlé a krásné. To ale není pravda, móda je při troše snahy pro každého,“ tvrdí přesvědčeně mladá žena.

Proto každou volnou chvilku věnuje blogu či Instagramu, kde s fanoušky sdílí nejen fotografie svých outfitů, ale také nejrůznější módní tipy a rady a podobně.

Jednoduše chce lidem ukázat, že móda může bavit všechny a slušet opravdu každému. A také chce být inspirací dalším lidem s nanismem a především –  baví ji to a naplňuje. „Je to způsob sebevyjádření,“ dodává Doris.

Foto: Profimedia.cz

Doris se v módě vyžívá, je to její největší koníčekFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

No a co, že nemáte míry modelky. Doris je důkazem toho, že móda je tu pro každéhoFoto: Profimedia.cz

Tak co téhle blogerce říkáte?

Reklama

Související témata:

Načítám