Hlavní obsah

Nejpodivnější výzkumy o sexu: Leváci jsou lepší milenci!

Foto: Thinkstock

Sex vzrušuje veřejnost i vědecké pracovníky. Usuzujeme tak podle množství různých výzkumů, které se na toto téma zveřejňují. Nejsou ale některé z nich trochu hloupé a nadbytečné? Posuďte sami!Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studie jsou prý nezbytné pro lepší pochopení lidské povahy. To jim nikdo nebere, ale přece jen je hodně těžké brát některé z nich vážně. Proč? Občas jsou směšné, bizarní nebo hloupé. A příklady?

Článek

To by člověk nevěřil, jakými zbytečnými výzkumy a studiemi, které navíc stojí nemálo peněz, se vědci zabývají. Tyto ukázky hovoří za vše. Opravdu je nutné, abychom o tomhle věděli?

1. Leváci mají lepší sex

Švédský gigant Lelo, který vyrábí erotické pomůcky, uspořádal průzkum, jehož se zúčastnilo 10 000 lidí. Ukázalo se, že leváci jsou se svým sexuálním životem velmi spokojeni v 85 procentech, kdežto to samé tvrdí pouze 15 procent praváků.

Za prvé je divné, co má „pravá“ a „levá“ strana společného s vášní, za druhé se známý výrobce erotických pomůcek tak trochu vystavil podezření, že výsledky zkonstruoval v souvislosti s uvedením nové inteligentní hračky na trh. Jistě, všechno to je jenom teorie, ale působí na mnoho lidí. Neříkejte, že nepřemýšlíte, kterou ruku používáte víc a zdali teorie sedí…

Věříte tomu? „Ježíš, by mě nikdy nenapadlo spojovat spokojenost se sexuálním životem s tím, jestli jsem pravák nebo levák. Kdo tohle vymýšlí?“ ptá se šestadvacetiletá Karolína.

Foto: Thinkstock

Věříte třeba tomu, že leváci mají lepší sex?...Foto: Thinkstock

2. Větší nádobíčko vede k nevěrám

O tom, že větší penisy nejsou tak docela výhra, už bylo napsáno mnoho. Jejich majitelé už tak mají těžký život, nicméně nedávná studie publikovaná v internetovém časopise Plos One jim ještě „přikládá“.

Vědci vyzpovídali 545 manželských párů v kraji Kisumu v Keni. Na co přišli? „Naše výsledky dokazují, že velké penisy jsou spojeny s mimomanželskými aktivitami mužů – možná kvůli bolesti a nepohodlí žen při sexu,“ uvedli výzkumníci, jejichž závěr je takový, že ženy se bojí uspokojovat větší nádobíčko, a tak muži musejí hledat sexuální vybití jinde. Chudáci, že?

Věříte tomu? „A to má být jako výmluva k nevěře? Větší penis?“ krčí rameny jednatřicetiletá Simona.

3. Ženy předstírají orgasmus kvůli vzrušení

Vědci z philadelphské univerzity Temple, jejichž studii uveřejnil mimo jiné i magazín Huffington Post, vyzpovídali 481 mladých žen s průměrným věkem 20 let na téma předstírání orgasmu. Proč to dámy dělají?

Jedna z odpovědí byla, že ženy se uchylují k fingování vyvrcholení, protože chtějí zvýšit vlastní vzrušení! Předstírání je údajně „nakopává“ k výkonům. Znáte někoho, kdo si v posteli cíleně užívá to, že nemá orgasmus?

Věříte tomu? „Ženy jsou schopné čehokoli. Možná bych věřil tomu, že někdo takový, kdo předstírá, protože si myslí, že pak to bude lepší, existuje, ale otevřeně říkám, že dotyčná to nemá v hlavě v pořádku,“ myslí si pětatřicetiletý Kryštof.

Foto: Thinkstock

Příliš mnoho statistiky do milování nepatří. Zkrátka si milostné chvilky nenechte ničím kazitFoto: Thinkstock

4. Muži jsou a budou stejní!

Vědci ze skotských univerzit, z nichž jedna je ve městě Stirling a druhá v Glasgow, přišli s něčím naprosto „objevným“. 65 mužům ukázali sérii fotografií žen a zadali jim úkol, aby hodnotili jejich atraktivitu. Ve dvou kolech.

Během prvního kola si muži atraktivitu žen pochvalovali, ale na „druhý pohled“, tedy v druhém kole, už to tak horké nebylo. Pánové ony dámy začali uvádět jako méně žádoucí. Výzkumníci tak došli k závěru, že muži si nemohou pomoci a jdou za vším po hlavě, zvlášť co se žen a seznamování týče. No co je tohle za výzkum?

Věříte tomu: „Některé výzkumy bych opravdu zakázal, vždyť je to zbytečné plýtvání peněz,“ myslí si třicetiletý Michal s tím, že ke stejnému závěru dospěje každý po třech, čtyřech pivech taky.

Tak co, na co výzkumníci přijdou příště, co myslíte?

Načítám