Hlavní obsah

Nejste šatová? 5 kalhotových kombinací, které vás nadchnou

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne všechny ženy se cítí dobře v sukni a šatech. Pro ty z vás, kdo jste nejšťastnější v kalhotách, kraťasech a overalech, je právě tento článek.

Článek

Využít ženské zbraně, když se obléknete do sexy šatů, je docela jednoduché. Ale být přitažlivá v kalhotách, to už je vyšší dívčí. Dobře ale víte, že i tady se dá pracovat s mnoha faktory. Skvěle tvarovaný zadek v perfektně padnoucích džínách – to ani pouzdrová sukně nenahradí. Nekonečně dlouhé nohy v extra krátkých kraťasech – žádná sukně nemůže být takhle krátká. A konečně, pohodlí a sofistikovanost pánského stylu v boyfriend džínách, to umí nosit jen opravdové dámy.

Krátké šortky, dlouhé nohy

Krátké šortky s vyšším pasem a úzkým topem jsou sexy. Když navíc prodloužíte nohy pomocí podpatků nebo vysokou platformou, každý se za vámi otočí. K převážně černému outfitu se pak nebojte vzít originální výrazný šperk, ideálně z dílny českého návrháře.

Foto: Archiv firem

Na foto: pruhované šortky Stradivarius, 499 Kč, asymetrický top Zara, 199 Kč, černé sandály na platformě Stradivarius, 899 Kč, kabelka s výšivkou H&M, 599 Kč, kožené pozlacené náušnice BenuMade, 935 KčFoto: Archiv firem

Perfektně padnoucí skinny džíny

Džíny s vyšším pasem jsou nejlepším přítelem ženské siluety. Je ale potřeba najít ty, které vám sedí přesně. Jde o střih, materiál, polohu kapes, barvu, případně vyšisování. Dokonce i černé džíny mají mnoho odstínů. Až ty svoje najdete, uvidíte, že se dají kombinovat s čímkoliv. Například se zářivým topem s výstřihem do véčka, který opticky zužuje postavu, elegantními pohodlnými sandálkami a dámskou kabelkou na předloktí.

Foto: Archiv firem

Na foto: černé džíny s vysokým pasem Cheap Monday (prodává Zoot), 1389 Kč, bavlněná červená halenka H&M, 599 Kč, kožené pantofle Mango, 799 Kč, černobílá kabelka Gionni (prodává Zoot), 1369 KčFoto: Archiv firem

Overal = letní must have

Overal je super pohodlný kousek na léto, ať už kratičký nebo delší. Květinový potisk směle nahradí romantické šaty a působí ještě o něco vznešeněji. Přes den si ho můžete vzít s džínovou bundičkou, do večerní společnosti se světlým sakem. A jestli jsou na vás pudrově růžové sandálky moc „cukrové“, vyměňte je za tenisky.

Foto: Archiv firem

Na foto: květinový overal Zara, 999 Kč, růžové sandálky Stradivarius, 599 Kč, minikabelka přes rameno Mango, 249 Kč, džínová bunda H&M, 949 KčFoto: Archiv firem

Pohodové džíny

Džíny tzv. relaxed střihu mohou mít vysoký i nízký pas, ale určující pro ně je, že jsou širší, větší a pohodlné. Zakasejte za ně zářivě bílé triko a vemte si stejně zářivé tenisky. Pokud se můžete chlubit opálením, stačí už jen rudá rtěnka a sluneční brýle s kočičím tvarem. Jak prosté.

Foto: Archiv firem

Na foto: pohodlné džíny H&M, 999 Kč, tričko z organické bavlny s nápisem Mango, 249 Kč, bílé tenisky Adidas (prodává Queens), 3199 Kč, žíhaný vak Adidas, 549 Kč, sluneční brýle Reserved, 199 KčFoto: Archiv firem

Culottes do kanceláře i na pláž

Široké krátké kalhoty (culottes) jsou vzdušné a elegantní. Můžete si dovolit jít v nich i do kanceláře a nebudete se cítit sešněrovaně. V pase mají většinou gumu, takže jsou opravdu pohodlné, a hodí se prakticky k jakémukoliv svršku, který není příliš široký. Náš vytipovaný outfit je spíš volnočasový než pracovní: Lehoučké tílko, letní espadrilky a plážová taška jsou to pravé ořechové.

Foto: Archiv firem

Na foto: modré culottes Mango, 799 Kč, tílko s krajkou Mango, 299 Kč, zlaté espadrilky H&M, 999 Kč, slaměná taška H&M, 399 KčFoto: Archiv firem

Jak jste na tom vy? Raději letní šaty, nebo kalhoty?

Načítám