Hlavní obsah

Největší výhrou je život sám

Foto: Thinkstock

Radujte se ze života - je to největší výhraFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo má to štěstí, že vyhraje v nějaké soutěži, jiný považuje za výhru vlastní existenci na tomto světě. Ne jinak tomu je i u naší čtenářky Mirky, která se rozhodla napsat nám svůj příběh. A co jste vyhrály vy? Podělte se o to s námi na info@prozeny.cz a odneste si 500 korun.

Článek

Samozřejmě život je ten největší dar, který nám naši rodiče mohou dát, a záleží na každém z nás, jak se s ním popere. Zatím jsem naštěstí nikdy v ohrožení života nebyla, i když někteří lidé už mi málem přivodili infarkt nebo minimálně tik v oku či ruku sevřenou v pěst (naštěstí jsem to nikdy nedokonala, ale měla jsem co dělat).

Jednou mě při letu letadlem překvapily takové menší turbulence, špatně bylo sice asi všem včetně personálu, ale naštěstí jsme doletěli, i když už jsem se v duchu začínala modlit, a to nejsem věřící. No, každopádně to zabralo, i když asi děkovat bychom měli pilotům. Nejhorší však bylo, když jsem byla jednou v nemocnici. Nejprve mi dali uspávačku a já jsem se jim probrala přesně ve chvíli, kdy mě odváželi ze sálu, čemuž se všichni moc divili a až potom zjistili, že mi omylem dali slabší. Mohlo být hůř, to kdybych se jim probrala přímo při operaci, to by mě už asi uspávat nemuseli, protože by to se mnou asi seklo.

Druhý den při vizitě, když mi vyndali drén, tak zjistili, že nemají další a po asi desetiminutovém hledání a shánění nakonec ustřihli rukavici, naštěstí tedy sterilní a ne vlněnou. Šla jsem domů po třech dnech a měla jsem toho dost.

Další mojí největší výhrou je moje rodina. Kde bych byla bez mamky, která mě každý víkend zásobuje něčím dobrým a sladkým, kde bych byla bez taťky, který za mnou vždycky stál a který na mě nedá dopustit, kde bych byla bez sestry a švagra a jejich malé dcery, která se na mě krásně zubí svými třemi zuby? A samozřejmě kde bych byla a co bych dělala bez svého partnera, který mě umí rozesmát, i když je mi smutno, a který mě podrží vždy a za všech okolností. A také mou výhrou je moje budoucí tchyně a tchán, se kterými mám skvělý vztah.

Žijeme jenom jednou, tak proč si to kazit zbytečnostmi, které tak sice na první pohled nevypadají, ale při bližším prozkoumání na to přijdeme. Život je ten největší dar, jaký jsme mohli dostat, tak ho nepromarněme. Přeji všem krásný a veselý život.

Jaká je vaše největší výhra v životě? Usmálo se na vás někdy pořádné štěstí? Pojďte nám napsat svůj příběh na info@prozeny.cz.

Související témata:

Načítám