Hlavní obsah

Sex bez vyvrcholení. Máte nárok na milence?

Foto: thinkstock

V posteli by měli být spokojení oba dva!Foto: thinkstock

Reklama

Jo, láskou se to možná nazvat dá, ale v posteli to nestojí za nic. Uspokojení rozhodně vypadá jinak. On totiž vyvrcholení má, na rozdíl od vás. Kdo za to může? A máte nárok na milence, když vám partner nedokáže vyhovět?

Článek

„S Patrikem jsme spolu něco přes čtyři měsíce,“ začíná své vyprávění sedmadvacetiletá Renata. „Máme se rádi, chemie mezi námi funguje, to je všechno v pořádku, ale on prostě není schopný mi to udělat. Vždycky mám pocit, jako by byl orgasmus na spadnutí a chybělo mu jen málo, ale nikdy to nedopadne. Když mě Patrik dráždí už příliš dlouho, přestane mě to bavit, a taky to trochu bolí. Necháme toho. On se udělá a já koukám znuděně do zdi. Je to celé divné. Sama se uspokojím, ale s ním to prostě nejde. Myslím si, že to neumí. Měla bych mu to vyčítat?“ zajímá se Renata, podle které je jedním z řešení to, že si najde milence. Je ale tohle vůbec etické a správné východisko?

Třetí do tanga. Máte nárok na takové „odškodnění“?

„Žena má samozřejmě právo najít si milence, opustit partnera a dělat si, co chce,“ říká sexuolog Luděk Daneš, který tak naráží na svobodu jednání každého. Proč ale hned podnikat tak radikální a zbrklé kroky, které ve výsledku vůbec nic neřeší? Otázkou přece je, co vězí za tím, že orgasmus nepřichází. „V uvozovkách vina může být na straně partnera, ale i na straně ženy. Také to může být způsobené nesehraností páru. Většinou nějakou chvíli trvá, než si dvojice v posteli vyhoví,“ vysvětluje Daneš. A na to rozhodně pár týdnů nestačí, protože my víme Jak dlouho se vyplatí čekat na lepší sex? 4 roky!.

Anorgasmie. Za to partner nemůže!

Ve hře je ale i samotná schopnost orgasmus prožívat. „Jsou anorgastické ženy, které nebudou mít nikdy v životě orgasmus s žádným partnerem. To ale neznamená, že nemohou být v sexu spokojené,“ uvádí dál Luděk Daneš. Patříte mezi ně? Nebo jste orgasmu schopné, ale současný partner jaksi neumí zahrát na vaši orgastickou notu? Pátrejte po dalších temných důvodech.

Foto: thinkstock

K problému se neobracejte zády, promluvte si spoluFoto: thinkstock

Zeptejte se samy sebe, jestli sex byl vždycky tak špatný, nebo to drhne až v poslední době. Třeba je totiž absence orgasmu jen důsledkem nefungujícího partnerství. „Vždy záleží na vztahu těch dvou. Pokud žena po několika ne zcela úspěšných pokusech o orgasmus uvažuje o milenci, nemá takový vztah stejně budoucnost,“ dodává i Luděk Daneš. Jestli se ale nechcete vzdát bez boje a dáte sobě i jemu šanci, tak s pravdou ven!

Plán na zlepšení sexuálního života

  • Ví vůbec partner o vašich negativních pocitech? Mluvíte s ním o tom, že vám v posteli cosi chybí? Ne? Chyba! Jestli váš názor a návrh na zlepšení situace budete v sobě tutlat, k nápravě nikdy nedojde.
  • Ještě jednou si položte otázku, jestli vám partner stojí za to, abyste na partnerském a mileneckém vztahu popřípadě komunikaci zapracovali, nebo jsou vaše city tak oslabené, že je předem všechno ztraceno. Pokud ano, ze vztahu odejděte. Je to tak fér vůči oběma.
  • Nepodléhejte mýtu, že jediný správný orgasmus je ten vaginální. Jde-li vám „to“ pouze masturbací, není na tom nic špatného. „Dál se radujte ze svého skvělého sexuálního života, rozvíjejte ho, prožívejte své orgasmy, byť nejsou vaginální, ty třeba přijdou, a když ne, není nejdůležitější, jaké dveře si orgasmus vybere,“ apeluje sexuolog Zlatko Pastor. Vždyť některé ženy orgasmus nepoznají vůbec!
  • Dohodněte se spolu na postupu, aby všichni byli spokojeni. Bude vás dráždit na prsou nebo vibrátorem v klíně, zatímco vy zapracujete na svém óčku? Fajn. To je dobrý plán. Nejdřív vyvrcholíte vy, pak on. A ať se hezky dívá, třeba se ledasčemu přiučí, a později to využije.

Milenec se obvykle nevyplácí

Milence ale neshánějte, i když právo na něj máte vždycky. Ale opatrně na následky! Patří to k sexuálním radám, které nefungují!

„Myslela jsem si, že když si najdu bokovku, náš vztah s Lubošem se zlepší. Přestali jsme totiž spolu spát, a když už k tomu náhodou došlo, myslel jenom na sebe, moje vyvrcholení ho nezajímalo,“ svěřuje se Petra. „Protože se mi po velkých orgasmech stýskalo, sehnala jsem si přes internet milence. Párkrát jsme se sešli, ale vůbec to nebylo tak skvělé, jak jsem si myslela, že to bude. Zklamalo mě to. Navíc Luboš na nevěru přišel, takže se se mnou rozešel. Teď vím, že mi to vůbec nestálo za to. Možná jsem pro vztah s ním mohla udělat něco víc. Nebo jinak,“ říká Petra. A co by teprve říkala, kdyby jí Luboš k nevěře sám nutil? Více najdete ve článku Manžel mě nutí k nevěře. Vzrušuje ho to!.

Sexuální život je holt někdy věda. Ale kdo jí na kloub přijít chce, ten to dokáže. Vše je totiž věcí kompromisu.

A co vy? Máte s partnerem orgasmus, nebo jste si na tuhle prácičku pořídily někoho jiného?

Reklama

Načítám