Hlavní obsah

Sexuální rady, které nefungují!

Foto: Thinkstock

Je vhodné dát na rady nebo se raději řídit praxí ?Foto: Thinkstock

Reklama

Že milovat se ve trojce je ten nejlepší nápad? Doporučil vám někdo nakopnout libido afrodiziakem nebo použít místo lubrikantu nějaký krém? Není rada jako rada! Některé z nich vás připraví o skvělý sexuální zážitek, nebo vám dokonce ublíží! 

Článek

Radí se hezky, ale mnohdy to s praxí a zdravým úsudkem nemá nic společného. Taky jste už někdy zaslechli „zaručené“ tipy na rozkoš? Že ne? Pak budete mít oči navrch hlavy z těchto námi vybraných doporučení. Poznámka: Zkoušet pouze na vlastní nebezpečí!

Rada: Afrodiziaka typu španělských mušek zvýší vzrušení

Zdenda, 34: „Bude tě chtít jako žádná jiná. Nacpi do ní pár kapek, zdivočí, radili mi kámoši z dob vysoškolských studií. Samozřejmě že se žádný zázrak nekonal. Byly to vyhozené peníze. Naneštěstí jsem se o několik let později nechal napálit znovu. Dostal jsem k narozeninám nějaký sexelixír, který se měl nakapat do nápoje partnerky. Když už jsem ho měl, vyzkoušel jsem ho. Skončili jsme na pohotovosti, pozvracela mi celý byt.“

Jak to je? „Láska a zamilovanost je nejlepší a také jediné afrodiziakum. Koupit se ale nikde nedá,“ říká sexuolog Zlatko Pastor.A z toho vyplývá, že rohy z nosorožců, ambra z vorvaně, tygří maso nebo sperma z krokodýlů taky nezabírají.

Foto: Thinkstock

Ne vše může být vždy příjemnéFoto: Thinkstock

Rada: Otěhotnění se dá předejít přerušovanou souloží a výpočtem neplodných dnů

Alice, 32: „Po porodu jsem se bavila s kamarádkami, jakou ochranu zvolit. Všechny mi doporučily, ať do sebe nic neláduju a spolehnu se na přerušovanou soulož nebo si vypočítám neplodné dny. Uvěřila jsem jim, a za pár týdnů jsem zjistila, že jsem zase v tom!“

Jak to je? „Spolehlivost antikoncepce vyjadřuje takzvaný Pearlův index, který říká, ke kolika nežádoucím otěhotněním došlo u sta žen používajících daný typ antikoncepce po dobu jednoho roku. Nejspolehlivější metodou je z tohoto hlediska samozřejmě sterilizace, vysoce účinná je i antikoncepce hormonální nebo nitroděložní. I kondom je relativně spolehlivou metodou. Rozhodně však nelze doporučit přerušovanou soulož – Pearlův index kolem 20 nebo takzvané neplodné dny – Pearlův index kolem 30,“ popisuje sexuolog Petr Weiss ve své knize Sloupky o sexu.

Rada: Nemáš-li po ruce lubrikant, použij Indulonu

Majka:„S přítelem jsme to zkusili, a už nikdy víc! Kondom se nám celý rozleptal!“

Jak to je? Indulona je pro zvlhčení citlivých sliznic zcela nevhodná, protože je dráždí. Její mastné složení navíc poškozuje latex, takže se neslučuje s kondomem ani silikonovými hračkami pro dospělé. Jestli v tom nemáte jasno, čtěte zde.

Rada: Nechutná vám jeho sperma? Krmte ho celerem a ananasem!

Radka:„Sperma má hořké, tak jsem dala na rady kamarádek a každý den mu dávám celer. Protestuje, ale vidina toho, že budu polykat, ho nutí jíst."

Jak to je? „Doporučovat celer a ananas je součástí lidové tradice, i když je to neúčinné," říká Paul Joannides ve své knize Sex je umět, chtít a vědět. Zkuste spíš vynechat kávu a česnek.

Foto: Thinkstock

Vždy je lepší domluva ve dvouFoto: Thinkstock

Rada: Horká voda na penisu se mu bude líbit!

Marika, 28: „Jednou jsem četla v nějakém časopise, že když máte při sexu po ruce horký čaj nebo punč, máte si ho vsrknout do pusy a pak ho všechen vyprsknout na jeho penis. Vyzkoušela jsem to na příteli. A asi nemusím popisovat, jak to dopadlo. Já měla spálenou pusu, on přirození. Vyletěl jako čert z krabičky a letěl do koupelny. Strávil půl hodiny ve studené sprše.“

Jak to je? Sílu horka a chladu zkoušejte opatrně, protože nejen citlivost a opatrnost v jednání muži očekávají od orálního sexu ( víte, co od něj muží opravdu očekávají?). Jestli ho chcete dostat svým orálním umem, zkuste tyhle naše tipy. A myslete na to, že penis není z azbestu!

Rada: Neklape to? Zkuste trojku!

Pepan: „S manželkou to už dlouho nebylo ono. V hospodě mi kdosi navrhnul, ať zkusím do postele přibrat někoho třetího, že to sex i vztah osvěží. Doma jsem řekl, že bych chtěl nějakou ženu. Manželka byla hysterická, nesouhlasila. I tak jsem si vedl svoji a na inzerát našel dobrovolnici. Doufal jsem, že se žena nakonec obměkčí. Když neznámá milenka přišla k nám domů, manželka mi sbalila kufry a momentálně se rozvádíme.“

Jak to je? „Podle mých zkušeností ve většině případů tyto aktivity nezkvalitní partnerský sex, spíše naopak vedou k odcizení partnerů,“ uvádí sexuolog Petr Weiss. A nutit někoho do sexuálních (a navíc i šílených) praktik prostě nejde! Podívejte na 10 nejšílenějších v článku zde!

Další „zaručené“ rady

  • Mějte orgasmus jako antidepresivum: Někdo se musí milovat nebo masturbovat několikrát denně, aby zahnal chronické pocity úzkosti, stejně se ale cítí mizerně. Proč? Je to rada k ničemu!
  • Popožeňte ho k vyvrcholení rychlostí: Muži, kteří mají problém s dosažením orgasmu, mají většinou tendenci pohybovat se při sexu rychleji, protože doufají, že intenzivnější stimulace jim pomůže k včasnější ejakulaci. Je to ale přesně obráceně. Rychlejší kopulace penis znecitliví.
  • Pro anální styk není nutný trénink svěračů: Ale je. Od čeho se vyrábí například anální kuličky?

A jaké nejhorší sexuální rady jste dostali vy?

Reklama

Související témata:

Načítám