Hlavní obsah

Nevěra vs. povolání: Které profese k ní mají největší sklony?

Foto: g-stockstudio, shutterstock.com

Víte, které povolání vykonává nejvíc nevěrných mužů? I takový existuje průzkum a my známe jeho výsledky!Foto: g-stockstudio, shutterstock.com

Reklama

V otázce věrnosti panuje jistá skepse. Je nemožné žít v monogamním vztahu. Vždyť mužům, kteří mají zvýšený pohlavní pud, pouhé „málo“ nestačí. A když navíc pracují s penězi, je to prý ještě horší!

Článek

Sexuolog Radim Uzel, který otázku mimomanželských románků rozebírá ve své knize Nevěra a co s ní, uvádí, že nedávno se s ohromným zájmem veřejnosti setkal žebříček promiskuity v jednotlivých zemích.

Autoři si dali tu práci a vyzpovídali 14 tisíc obyvatel ze 48 zemí světa. Občané byli dotazováni na své postoje k náhodnému nevázanému pohlavnímu styku na jednu noc. Který národ si s věrností hlavu nedělá?

Puritánství se nenosí

„Zlatou medaili sexuální promiskuity si k velkému překvapení vysloužili občané Spojeného království. Za nimi pak na druhém místě stanulo Německo a s bronzovou medailí hned v závěsu Nizozemsko. A pokud se ptáte, kde jsou Češi, tak ani my se nemusíme obávat nějakého přehnaného puritánství. Česká republika má v promiskuitě čestné čtvrté místo, ještě před Austrálií a USA,“ popisuje Radim Uzel. Tak to vidíte.

Foto: wavebreakmedia, shutterstock.com

Ze států jsme se umístili na bramborovém čtvrtém místěFoto: wavebreakmedia, shutterstock.com

Přímá souvislost neznámá

Třeba takový Londýňan absolutně neví, co je to manželská etika. Ale pozor, pokud ještě pracuje s financemi, tak je to učiněná pohroma. Nejen národnost, ale i zaměstnání o sklonech k románkům prý ledacos vypovídá. Aspoň podle této ankety.

Když pracovníci speciální seznamky Victoria Milan, která se soustředí výhradně na zadané, kteří touží po zpestření mimo domov, položili dotaz na výskyt nevěry 5658 ženám (malý zlomek z pěti milionů členů), nestačili se divit.

Výsledky ukázaly, že 21 procent záletníků v kalhotách, tedy mužů, pracuje ve finanční oblasti (makléři, bankéři, analytici a podobně). Hned za nimi se s 19 procenty umístili profesionálové z oblasti letectví, 15procentní „máslo na hlavě“ mají lékaři a zdravotní sestry.

Doopravdy je to příležitostí?

Bramborová medaile patří obchodníkům, jako jsou generální ředitelé a manažeři, které následují lidé živící se sportem (instruktoři, zástupci profesionálních sportovců či sportovci samotní). Překvapivě lépe na tom jsou lidé pracující v noci (hudebníci, DJ, tanečníci, číšníci a podobně). Ti podvádějí v šesti procentech. Doma se vyplatí mít i právníka (pět procent) nebo i novináře či pracovníka reklamy (čtyři procenta).

Foto: sakkmesterke, shutterstock.com

Bála jste se sbalit DJ a raději jste si vzala doktora? Ajajaj!Foto: sakkmesterke, shutterstock.com

Sigurd Vedal, zakladatel a generální ředitel výše zmíněné seznamky, k tomu poznamenal, že současní lidé jsou evidentně více zaměření na užívání si života. Podle něj radši flirtují a vrhají se do dobrodružství, než by budovali a prohlubovali kariéru.

„To jasně ukazuje, že i když vám to v práci neklape nebo tušíte určité obtíže, nic vám nebrání v tom, abyste si mimo ni začali nějaký románek. Ten totiž život dělá mnohem příjemnější,“ vyjádřil se Sigurd Vedal pro irský portál Her.ie, ve kterém byla anketa uveřejněna. Zároveň upozornil na to, že jen málokdo má poměr přímo v zaměstnání.

„Obvykle to souvisí s jistou mírou nepohodlí, pokud by se nevěra provalila,“ uzavřel Sigurd Vedal. Co je to však platné, když, obecně vzato, jsou muži těmi, kdo jsou při nevěře méně vybíraví. Aspoň tak to tvrdí sexuolog Zlatko Pastor.

„Pánové někdy podlehnou pouze fyzickým svodům. Touha po navazování známostí a sexu s novým partnerem je pro mnohé natolik silná, že pomíjejí rizika s tím spojená: společenské nepříjemnosti, pohlavní choroby, nechtěné těhotenství, rozvody, ohrožení kariéry, nepochopení, ztrátu majetku a tak dále,“ tvrdí známý odborník. Povolání tedy možná není to nejhorší. Kombinace příležitosti, „splašených hormonů“ a možná i nudy se stále jeví jako nebezpečná – bez ohledu na zaměstnání.

A kdo je podle vás nejpromiskuitnější?

Reklama

Načítám