Hlavní obsah

Nevěra z pohledu mužů: Co při ní cítí?

Foto: isifa

Nevěra může být super... těch pár chvil, než přijdete domů a musíte se podívat do očí tomu, koho opravdu milujeteFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, jak se cítí žena, kterou manžel podvedl, se psalo nesčetněkrát. Ale napadlo vás někdy, že ani pro muže záletníka to není jednoduchá situace? Tedy v případě, že nejde o notorického sukničkáře, ale o chlapa, který tak nějak šlápl vedle? Jak je asi jemu, když každý pohled do tváře manželky mu připomíná jeho slabost?

Článek

Nic si nenalhávejme, občas chybuje každý. Jak se žije mužům, kteří skončili v posteli jiné ženy? Na to jsme se zeptali odborníků i jich samých. „Velký počet mužů cítí nervozitu, sebeobviňování, pocit viny, strachu, aby nepřišli o svou rodinu. Obecně je to velmi sžíravý pocit, někteří z nich začnou trpět i somatickými potížemi, jako je nespavost, žaludeční problémy a podobně,“ popisuje psychoterapeutka Lucie Horníková.

Za pravdu jí dává i sedmatřicetiletý Ondřej, který svou partnerku podvedl zhruba před pěti lety. „Byla to akce na jednu noc, prostě jsem se na zahraniční služební cestě opil a skončil v posteli s cizinkou, která se toho zájezdu také účastnila. Nikdy jsem ji už neviděl, neslyšel o ní, nepsal jsem si s ní a moje žena na to nikdy nepřišla. Ale víc než rok mi bylo ze mě na zvracení. Svou ženu miluji a tohle se nikdy nemělo stát. Bylo těžké se na ni jen podívat, měl jsem neustále chuť jí padnout k nohám, přiznat se k tomu, jaký jsem idiot, říct jí, jak moc pro mě znamená a že je mi to strašně líto. Ale mlčel jsem, protože bych akorát ulevil svému svědomí a jí zbytečně ublížil,“ vzpomíná Ondřej.

Foto: thinkstock

Partnera lze bohužel k nevěře i dohnatFoto: thinkstock

Když to praskne

A co teprve, když žena na nevěru přijde. „Muž často dostává velké kapky, že zklamal. Dvojice prochází fází srovnávání se s tím a odpuštěním, ale jizvy zůstávají stále. A jsou ženy, které odpouštět neumějí a dokážou svému partnerovi takzvaně zatápět třeba i celý život,“ potvrzuje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina z portálu Mujvztah.cz.

Ne, že bychom chtěli nevěrné pány omlouvat, ale přemýšleli jste o tom, proč to dělali? „To je věčná otázka, ale platí, že jim ve vztahu s jejich ženou většinou něco chybí, něco, co si vynahrazují jinde. Ale řada žen se staví do role jakési živé výčitky,“ říká Lucie Horníková. Také vás zajímá, proč nám jsou muži nevěrní? Tohle je 10 nejčastějších důvodů!

Něčím podobným si prošel třiatřicetiletý Honza. „Měli jsme s přítelkyní těžké období, já se chtěl usadit, založit rodinu, ona to odmítala, plánovala roky dopředu studijní pobyty, kariérní postupy, prostě jako by se mnou nepočítala. A já ty problémy bohužel ventiloval v posteli jiné ženy. Když to prasklo, následovaly skoro dva roky pekla. Prvních několik měsíců jsem čelil neustálým výčitkám, pak jsem přes rok poslouchal věty typu ,Co čekáš, hledám ztracenou důvěru' nebo ,Ty mluvíš o dítěti? A jaký asi budeš otec, když neumíš být ani věrný'. Skoro to vypadalo, že se rozejdeme, ale nakonec jsme si uvědomili, že se oba chováme hloupě. Dnes jsme svoji a plánujeme miminko,“ vypráví Honza.

Foto: thinkstock

Nikdo nechce druhého přece podvádět a lhát mu... nebo ano?Foto: thinkstock

To u padesátiletého Milana to tak dobře nedopadlo. „Je to patnáct let, co jsem byl své tehdejší ženě nevěrný. Když se to provalilo, následovala scéna, několik měsíců hádek, výčitek... Cítil jsem se jako ten největší hajzl na světě, což ale úplně pravda nebyla. Moje manželka se mnou víc než rok nespala, zkoušel jsem všechno možné, chtěl jsem i navštívit odborníka. Nechtěla to řešit. Všem našim kamarádům a rodině o mé nevěře řekla. Ale o tom, proč jsem byl nevěrný, už mlčela. Jen mi pak říkala, ať se nedivím, že se mnou nespí, když na to mám milenky. Nejdřív jsem se za svoji slabost styděl, ale nakonec to ve mně bouchlo. Ona mě do cizí postele v podstatě dohnala, a pak mi to ještě vyčítala. Požádal jsem o rozvod, a teď jsem přes deset let šťastně ženatý, mimochodem právě s tou dívkou, se kterou jsem svou manželku podvedl.“

Všichni muži svých nevěrnických činů litovali. Jak to ale dopadá, když si chlap udělá z nevěry celou image? Sledujte příběh hollywoodského krasavce Warrena Beatty, jehož postelí prošly tisíce žen. V další epizodě z pořadu Slavné dvojice televize Stream.cz!

Tip redakce:Ale pozor, nevěrní nejsou jen muži. Své o tom ví naše čtenářka, kterou manžel přistihl přímo při činu. Její příběh si přečtěte zde.

Co si o tom myslíte? Není nevěrným mužům největším trestem právě jejich svědomí? A ještě pro vás máme tip! Podobná témata se totiž řeší každou neděli v pořadu Pepoviny na vlnách Rádia Relax. Více na www.radio-relax.cz!

Reklama

Načítám