Hlavní obsah

Nevěra? Ženy ji umí utajit lépe!

Foto: thinkstock

Ženy a nevěra? V dnešní době čím dál častější jevFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěrných žen přibývá! A zdá se, že jsou v záletech lepší než pánové. Přestože jim jde často, stejně jako pánům, spíš o sexuální dobrodružství než o city, jsou to mistryně v utajení!

Článek

Doba se mění a týká se to i nevěry. Mezi lidmi koluje přesvědčení, že muži jsou chroničtí nevěrníci, kteří snadno podléhají sexuálnímu pokušení. Jenže ženy se chovají úplně stejně, jen jsou poněkud „profesionálnější“.

Chtějí všechno

Dávno neplatí, že když si žena najde milence, je to hlavně kvůli nedostatku lásky. „Důvodem ženské nevěry už dost často nebývá prázdnota v manželství a odcizení s partnerem, ale spíš sexuální touha a její plnění,“ potvrzuje britská expertka Tracey Cox.

Ženy mají jednoduše pocit, že mají právo na všechno. „Chtějí základní potřebu v podobě bezpečí, které jim poskytuje dlouhodobý vztah, ale touží i po bonusu v podobě vzrušujících sexuálních kousků. Došly k závěru, že mají právo posouvat hranice a v oblasti sexu zkoušet věci, o nichž se jim předtím ani nezdálo. A pokud k tomu jejich muž není svolný, jdou prostě jinam a vinu cítí minimální,“ tvrdí Tracey Cox. Nejčastěji z úst nevěrných žen zaznívá následující:

  • Jsem dobrá manželka a matka a tohle si jednoduše zasloužím!
  • Proč bych se měla vzdávat něčeho, co mi způsobuje takové potěšení? Konečně se cítím živá!
  • Nikdy se o tom nikdo nedozví, tak komu tím ubližuji?
Foto: thinsktock

V jednom mají dámy ale nad muži navrch. Jsou mistryně v utajení, na jejich zálety se málokdy přijdeFoto: thinsktock

Studie z roku 2009 uvádí, že zhruba dvacet procent mužů má milenku, přičemž i patnáct procent žen se dopouští cizoložství. V současné době bude číslo u žen pravděpodobně ještě vyšší. „Pokud se podíváte i na ty nejkonzervativnější studie týkající se otcovství, zjistíte, že osm až patnáct procent dětí má jiného biologického otce než toho, který se za něj pokládá. Ženy jsou dnes nevěrnější než kdy jindy,“ tvrdí psycholog z manchesterské metropolitní univerzity David Holmes.

Profesionální nevěra

Říkáte si, že ženy prostě jen hrají stejnou hru jako muži? Omyl! Jsou v ní mnohem lepší! Ženský způsob nevěry se od toho mužského totiž hodně liší. Je jednoduchý, důvěrný, diskrétní a s důrazem na to, aby zbytek jejich života nezaznamenal žádnou změnu, byl prostě úplně normální. „Zásadní rozdíl je v tom, že ženy se opravdu snaží udržet vše v tajnosti, jsou důsledné a nedělají chyby. A tak se na jejich zálety přijde málokdy,“ tvrdí David Holmes.

Ženy si se svými milenci nepíší esemesky a netelefonují si, když jsou doma s partnerem. Jakékoli možné důkazy okamžitě mažou. Společné večeře či hotelové služby vždy platí hotově, žádný výpis z banky je nemůže dostat do problémů. Ani na jejich chování nelze pozorovat změny.

Foto: thinsktock

I ženy touží po sexuálním dobrodružství, proto si často nacházejí milenceFoto: thinsktock

Vlastně lze s trochou nadsázky říci, že z toho jejich právoplatný partner profituje. „Jejich ženy jsou spokojené, plné života, radostně si prozpěvují, nevyvolávají hádky. Muže, kteří nemají zájem o sex, k němu nenutí, ale dokážou uspokojit i muže s velkým sexuálním apetitem. Je málo pravděpodobné, že by nevěrné ženy partnerovi sex odpíraly. Mimomanželský sex totiž velmi často funguje jako jakési afrodiziakum a zvyšuje vášeň a chuť se milovat, takže ženy málokdy odmítnou poskytnout svému muži to, co předtím,“ vysvětluje Tracey Cox.

Důvodů, proč roste počet nevěrných žen, je samozřejmě spousta. Nejvíc se na tom ale asi podílí větší pracovní uplatnění žen, služební cesty, větší šance potkat někoho zajímavého, finanční nezávislost žen, jejich vyšší sebevědomí, ale i internet, mobily a e-maily. Podvádět je prostě dnes bohužel jednoduché.

Byly jste také někdy partnerovi nevěrné? A prasklo to na vás?

Reklama

Související témata:

Načítám