Hlavní obsah

Ničí vám práce sex? Tyhle triky vám zvednou libido!

Foto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Foto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Né, nemám náladu. Dnes byl moc těžký den. Jindy, jo?“ Také partnera po příchodu domů z práce intimně odmítáte? Zkuste otevřít svoji smyslnější stránku. Na stresem a starostmi zmítané libido existuje krátké cvičení.

Článek

Z anonymního průzkumu společnosti STEM/MARK, jehož se zúčastnilo 805 mužů a 800 žen ve věku 35 až 65 let, vzešlo, že dojde-li na pohlavní styk, lidé se často vymlouvají. 41 procent mužů a 26 procent žen tvrdí, že jsou přepracovaní a vystresovaní z práce. Bohužel, něco na tom bude…

Sexuoložka a párová terapeutka Laura Berman z Chicaga říká, že lidé mají tendenci uvíznout v pracovním stresu ještě dlouho poté, co jim práce skončila. Ostatně – i vy, když se v kanceláři pohádáte s počítačem, ještě doma myslíte na to, jak tuto nepříjemnost vyřešit.

Tlak na výkon versus uvolnění

„Pak se ale člověk nemůže divit, že je těžké uvolnit se a myslet sexuálně – a to i z energetického hlediska. Každý z nás má mužskou a ženskou energii jang a jin, přitom naše pracovní já je spíš jang, což znamená agresivní, nekompromisní a silné, a nechce jin pustit ke slovu,“ popisuje sexuoložka na svém blogu s tím, že pro intimní a partnerský život to samozřejmě představuje problém. Co radí?

Vystoupit z agresivní energie jang. Postup, který přitom popisuje, doporučuje mužům i ženám – a to zvlášť po dlouhém stresujícím dni v práci nebo nějakém nepříjemném setkání. A jakže se podle ní otevírá hravá, smyslná stránka?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tato pozice vám dovolí vydechnout pracovní napětí a probudit hravou a smyslnou bytost, která ve vás dřímáFoto: fizkes, Shutterstock.com

Teď královnou jsem já

„Chcete-li provést toto cvičení, lehněte si na podlahu břichem dolů. Zhluboka se nadechněte a vstupte do těla, respektive uvnitřněte se. Nejste v kanceláři. Nejste v práci a ani na nákupu. Nepřemýšlejte o tom, co chcete dělat k večeři nebo jak vyřešíte zítřejší pracovní setkání. Teď a tady jste to vy, ve svém těle, dokonalá, existující bytost. Dýchejte a vítejte všechno, co přichází. Také tomu děkujte,“ popisuje Laura Berman s tím, že po několika hlubokých prodýcháních naplno vydechněte, ohněte kolena a přitáhněte nohy co nejblíže k hýždím.

Chytněte se za kotníky a vytvořte takzvanou kolébku (v józe dhanurásana). Až si na tuto pozici trochu zvyknete, začněte vytahovat ruce i nohy o něco výš – kolena směrujte do vzduchu. To bude mít vliv na hlavu i trup.

Energie i vášni, vítejte!

„Okamžitě začnete cítit otevření v hrudníku, břiše a ramenou. Vaše jádro, a to přední i zadní, se probudí. Nyní, když jste v této pozici, zavřete oči a opakujte následující mantru: Jsem božská bytost s mocným záměrem. Jsem božská bytost s mocným účelem. Jsem božská bytost s mocným účelem. Jsem otevřená právě tomuto okamžiku. Jsem otevřená právě tomuto okamžiku. Jsem otevřená právě tomuto okamžiku. Otevřená. Otevřená. Otevřená,“ radí sexuoložka a terapeutka.

Nestíhám. No a?

Po vyslovení mantry pomalu uvolněte nohy a položte ruce podél těla (dlaněmi směrem nahoru). Nyní zdvihněte hlavu a krk, odlepte ruce od země a prociťte svoji uvolněnost. Klidně se protáhněte jako kočka a přivítejte svoje nové já.

Kdo chce, může si na závěr ještě odpustit. Odpuštění může být směrováno pouze k sobě, nebo třeba ke všem úkolům, na které nezbyl čas. Zkrátka jen párkrát proneste „odpouštím si“. „Je jasné, že v kanceláři se vaše mysl ubírá jinam, nicméně vy nikdy nezapomeňte, že se vždy můžete zastavit, lehnout si, prodýchat, udělat kolébku a rozpoutat silnou, hravou, smyslnou a uvolněnou bytost tam uvnitř sebe. Toto cvičení vám pomůže,“ uzavírá Laura Berman.

Uvolníte se a otevřete dveře vášni a smyslnosti. Pak už jen jen na vás, jak toho využijete. Ale být vámi, vycházeli bychom z malé nápovědy: volný večer, přítmí, krásné prádlo, soukromí, partner pozvaný na pohovku, horký dech v polštářích. Cítíte tu energii?

Už jste někdy vědomě uvolňovali a posilovali svoji spoutanou sexuální energii?

Reklama

Načítám