Hlavní obsah

Jak na lepší orgasmus podle expertů? Musíte najít svůj bod U!

Foto: LTim, Shutterstock.com

Foto: LTim, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bod G či A. Může se vám zdát, že vaše tělo je něco jako celá abeceda citlivých oblastí. A je to pravda. Znáte „účko“? Víte, jak jej dráždit? Posuňte se v milostném životě zase o kousek dál!

Článek

Pořád je co zlepšovat! Trochu vás znudilo milovat se ve stejné dny stejným způsobem? Vydejte se na dobrodružnou výpravu, jejímž cílem je najít bod U. Hledání tohoto místa není tak těžké, jste-li aspoň trochu obeznámeny se svojí anatomií.

Něco pro štěstí

„Bod U se nachází v erektilní tkáni kolem vyústění uretry, tedy v okolí otvoru, ze kterého vychází moč – a ženský ejakulát,“ popisuje sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu s tím, že umístění bodu U ve vztahu k uretře (močové trubici) je velmi specifické. „Jedná se o vrchní bod i obě strany ústí uretry. V podstatě tvarem připomíná podkovu, tedy obrácené písmeno U,“ dodává s tím, že právě tuto oblast mnoho žen považuje za velmi, velmi citlivou. Proto razantní přímá stimulace může být i nepříjemná.

Z tohoto důvodu se možná rozhodnete pro dráždění okolí či necháte partnera přejet přes bod U jazykem, prstem či erotickou hračkou. V každém případě se osvědčuje jemné kroužení a hodně lubrikantu, který zvyšuje pohodlí. Vyzkoušejte, co vám vyhovuje.

Podle Seana Jamesona je však vždy nesmírně důležité, abyste si povídali o tom, co se vám líbí. Partnerovi můžete jednoduše říct, aby byl jemnější nebo aby se přestěhoval spíš k jedné či druhé straně – nemusíte snášet něco, při čem se necítíte dobře.

Rozkoš bez omezení

„A pokud váš milenec má tendenci být agresivnější nebo jestli neustále vyvíjí zbytečně silný tlak na vaše citlivá místa, je nezbytné upravit techniku,“ dál objasňuje odborník na svém blogu. Partnera také upozorněte, aby měl vždy čisté ruce, když se rozhodne dráždit vás prsty v okolí podkovy.

Kdyby se totiž bakterie dostaly příliš blízko vchodu, hrozila by infekce močových cest, která způsobuje bolest a zánět. A to nikdo nechce. Jedním ze způsobů, jak tomu zabránit, je nasazení rukavice. S romantikou to má sice pramálo společného, ale zase si v klidu můžete zahrát na doktora a pacientku.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Rozkoši se meze nekladou, jen si musíte říct, co se vám líbí a co raději vynechatFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Dva v jednom

Mimochodem, kvůli těsné blízkosti bodu U a klitorisu se dějí neuvěřitelné věci. Při orálním sexu a stimulaci poštěváčku partner může použít například palec k tření vašeho „účka“. Tahle kombinace dvou stimulací podle některých dost zvyšuje pravděpodobnost orgasmu. A co když to zkusíte a neucítíte vůbec nic?

„To, že bod U může být zdrojem potěšení, se netýká všech žen. Je naprosto v pořádku, pokud při stimulaci nic necítíte. Každé tělo je jiné,“ dodává Sean Jameson. Ve skutečnosti neexistují žádné vědecké práce a důkazy, které by jednoznačně dokazovaly existenci bodu U. Ale všichni víme, jak to je… „Géčko“ bylo také předmětem debat dlouhá léta a odborníci se ještě stále přou, jestli je, nebo není.

Než čekat na jejich vědecké odpovědi, radši začněte zkoumat na vlastní pěst. Sexuální pedagogové doporučují hledat a objevovat citlivost různých částí těla. Třeba tak najdete zalíbení i v bodu A.

Ten se podle sexkoučky Julie Gaii Poupětové nachází na horní stěně pochvy, tedy té, která je směrem k břichu. Je to vlastně sousedství bodu G. Při vstupu do hrdla pochvy ihned zamiřte směrem nahoru a pokračujte stále dozadu. V momentě, kdy narazíte na čípek, jste daleko. Vraťte se zhruba o centimetr zpět – a jste tam. (Jedná se o místečko ještě před děložním čípkem.) Jestli i tady partner získá správný grif, můžete se dočkat velmi zajímavých orgasmů.

A co vy, znáte bod U?

Reklama

Načítám