Hlavní obsah

Vylepšete si vyvrcholení! Tohle cvičení vás naučí lépe poznat vlastní tělo

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Naučte se víc vnímat sebe sama. V sexu se vám to rozhodně vyplatíFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělý sexuální zážitek je mnohem víc než jen rychlá cesta za vyvrcholením. Naučte se větší angažovanosti a rozšiřte úžasné pocity z cílové mety po celém těle. Jak se to dělá? Stačí vám pár minut času!

Článek

Co kdyby vám někdo řekl, že se vaše tělo dá zaplavit sexuální energií – pouhým cvičením? Uvítali byste návod na jednoduchou meditaci rozšiřující váš orgasmus? Pokud ano, vycházíte vstříc doslova posvátnému sexu.

Trocha mystiky do zaběhnuté rutiny

Většina východních tradic uvádí, že sexuální energie se soustředí v břiše či v solar plexu. Z těchto filosofií také vychází názor, že klíčem k rozšíření orgasmu z oblasti pohlavních orgánů je práce s energií. Naučte se ji vnímat podle manuálu Cassandry Lorius, což je britská homeopatka a sexuoložka se specializací na párovou terapii a zároveň odbornice na tantru a východní spiritualitu. Vyšlápnete si směrem k absolutní blaženosti!

Krátká meditace – mocný účinek

Posaďte se do pohodlné polohy a nejprve se naučte vnímat energii v pohlavních orgánech. Zavřete oči a dejte prostor představivosti. Jakmile se orgány začnou prohřívat teplou energií, rozprouděte tuhle smyslnost směrem nahoru a do stran. „Pohyb nahoru umocňujte doprovodným pohybem rukou,“ prvotně upozorňuje odbornice.

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Meditace je spolehlivý způsob přípravy na vlastní rozkošFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Uvědomění si sebe sama

Napněte takzvané svaly lásky (pánevní dno), aby se energie rozšířila do celého těla, nebo se rukama hlaďte odspoda vzhůru a představujte si, že tímto směrem stoupá horkost či energie. (Pokud jste na tom špatně s vizualizací, nechtějte zázraky hned v první minutě. Mějte trpělivost a postup několikrát opakujte.)

Brána do jiné říše

Možná cítíte, jak vámi energie protéká, bez dalšího přispění. Využijte modelu čaker a představte si na něm, jak ve vás sexuální horkost či energie proudí. (Energii vnímejte právě jako horko nebo světlo.)

Zde je nutné mít aspoň matné povědomí o energetických centrech. První čakra je mezi konečníkem a pohlavními orgány, druhá nad pohlavními orgány, třetí přibližně dva prsty nad pupkem, čtvrtá čakra sídlí uprostřed prsou ve výši srdce, pátou najdete mezi krční jamkou a ohryzkem, šestou jeden prst nad kořenem nosu a sedmá je nahoře uprostřed nad temenem hlavy. Ale zpět k návodu.

Tuto meditaci provádějte pravidelně a všímejte si reakcí svého těla. Následně vyvolaný orgasmus a jeho energie by měly mít zcela jiné „zabarvení“.

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Hledejte společně své čakry, obohatíte jeden druhéhoFoto: Lucky Business, Shutterstock.com

Procvičování ve dvou

„Až budete připraveni, zkuste tuto techniku uplatnit při milování s partnerem. Techniky posvátného sexu ovšem nepoužívejte pouze jako prostředek, který vám pomůže soustředit se na sebe. Hlavní je ponořit se do přítomnosti, naplno vnímat, co prožíváte oba. Propojení mezi vámi musí během milování i po něm zůstat otevřené,“ ještě dodává Cassandra Lorius, která tuto techniku nejstaršího mysteria popsala ve své úžasné příručce Mystický sex od A do Z. Tak trénujte. Vaše vyvrcholení může dostat nový rozměr.

Proč se nechat zlákat?

Navíc čím více s pomocí podobných návodů objevujete svou i partnerovu sexualitu, tím snadněji vnesete do vztahu vědomí sebe samých, empatii, citové projevy i touhu. „Ve vztahu pak můžete prožívat stále hlubší naplnění,“ uzavírá odbornice. Přesně! Bez cesty není cíl. Tak nebuďte pohodlní.

Podle českého sexuologa Zlatko Pastora obecně většina lidí o velké objevování a hledání erotického nekonečna zase tak moc nestojí, vystačí s podstatou. „Je to škoda. Přichází o mnohé, minimálně o proces objevování,“ zastává názor přední tuzemský odborník. Tak co, bude i pro vás platit, že se naučíte rozšiřovat orgasmus?

A jak orgasmus berete vy? Je to pro vás pouhý nutný cíl, nebo snad příjemná odměna?

Reklama

Načítám