Hlavní obsah

Nohy, za které se nebudete stydět: Můžete je mít do léta!

Foto: Thinkstock

Krásné nohy, které budete rády v létě odhalovat? Víme, jak na něFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít sexy nohy, které nebudete muset halit do dlouhých sukní a kalhot? Kdo by je nechtěl! Poradíme vám pár triků, co udělat pro to, abyste je měly jako bohyně. K zulíbání…

Článek

Hebké a hladké, rozhodně ne suché a se ztvrdlými patami. Ne! Vy můžete mít svůdné nohy, které se budou líbit. Jen je potřeba jim věnovat pozornost. Víme, co vám pomůže, snaha je pak už jen na vás…

Pedikúra je základ

Můžete mít sebehezčí sandálky, ale nehezky upravené nohy celkový dojem dost kazí. „Dobrá pedikúra je základ,“ uvádí kosmetička Gabriela Haluzová ze salonu Avenue. Stále je podle ní nejvíce žádaná mokrá pedikúra, která je kombinovaná se suchou. „Tím docílíte jak hygienických norem, tak perfektního a rychlého efektu,“ uvádí odbornice s tím, že ideální doba před dovolenou je týden. Nohy stále vypadají dobře a drobné oděrky už máte zahojené, takže se nemusíte bát infekce.

Tip navíc:Dobrý tip na jemná a pěkná chodidla je podle Veroniky Sajdokové ze společnosti CCC i domácí peeling: „Smíchejte mořskou sůl s olivovým olejem a naneste na chodidla, dobře promasírujte, smyjte, a pak použijte pemzu. Uvidíte, že nožky budou jako z alabastru,“ dodává Gabriela Haluzová. Doporučuje pak chodidla namazat krémem. Samozřejmostí jsou také pečlivě upravené nehty.

Foto: Thinkstock

Neodbývejte péči o svá chodidla, nikdy nevíte, kdo je uvidí v létě zblízkaFoto: Thinkstock

Dlouhodobá sladká epilace

K tomu, aby nohy vypadaly skvěle, je také musíte mít krásně hladké. Pokožku zjemníte i tím, že použijte dva dny po depilaci kvalitní peeling nebo lufu, zabráníte tím i případnému zarůstání chloupků. Pokud vám chloupky rostou intenzivněji, žiletku vyměňte za vosk. Vyzkoušejte například epilaci cukrovou pastou. Jedná se o jeden z nejšetrnějších způsobů, při kterém se chloupky vytrhnou i s kořínky.

Tip navíc: Pokud máte na nohou nehezké žilky, dobrým tipem pro vás mohou být punčochy ve spreji. Ty zakryjí drobné nedostatky pleti. Jsou ideální především v letním období, kdy je nošení klasických punčocháčů nepříjemné.

A zase ta celulitida

Celulitida se vyskytuje v partiích těla, jako jsou boky, stehna, hýždě, ale i paže. „Má čtyři stadia, v těch nejtěžších jde již o nemoc, a proto byste ji tak měli vnímat,“ uvádí MUDr. Oto Schütz z pražské Žilní kliniky.

Foto: Thinkstock

Kdy jindy si užít dobré ovoce a zeleninu, když ne nyní? A zvlášť, když vám pomůže v boji s celulitidouFoto: Thinkstock

Bohužel zcela zbavit se jí nelze, ale můžete ji zmírnit. Začnete-li s vhodnou stravou hned, za dva týdny už uvidíte první pokroky. Pomerančové kůži totiž předejdete tím, že se vyhnete potravinám, které pomáhají v těle zadržovat vodu, jako je sůl, smažené věci, káva, cukr nebo tvrdý alkohol. Do svého jídelníčku zařaďte naopak šťavnaté ovoce, mléčné produkty a celozrnné pečivo. Více o potravinách, co umí pomoci s celulitidou, jsme psali zde.

Zapomeňte na „zázračné“ krémy a gely, nejlepší je kromě zdravého jídelníčku také aktivní pohyb, kterým lze zbytečné hromadění tuku v podkoží zmírnit...

Tip navíc:Podle lékaře Oty Schütze na celulitidu také dobře funguje ruční i přístrojová masáž, obě však musí být prováděny zkušeným terapeutem.

Pořád máte dost času na to, aby vaše nohy vypadaly skvěle. Zkusíte to?

Reklama

Načítám