Hlavní obsah

Nová studie překvapila: Muži prý mají rádi své tchyně!

Foto: Profimedia

Tchyně jako zlá saň, kterou muži nenávidí? Kdepak! Z nové studie vyplývá zcela něco jiného...Foto: Profimedia

Reklama

Tchyně! Ježibaba, která ničí vše, co jí přijde do cesty, především vaše manželství. Muži ji prý nesnášejí! Omyl! Studie odhalila, že až nečekaně mnoho mužů ji má rádo a co víc, připadá jim přitažlivá!

Článek

Obrovské množství vtipů, narážek a poznámek, které mají jedno společné. Útočí na tchyně. Společnost už tak nějak přijala za své, že tahle žena je doslova zkáza. Muži se matek svých žen buď bojí, nebo je dokonce nenávidí, každopádně jakoby skoro byla ostuda říct, že i tchyně může být fajn ženská. Tohle klišé nyní ale boří šokující studie, kterou nedávno zveřejnil britský deník Daily Mail.

Jsou sexy!

Ankety se zúčastnilo 1500 ženatých či v dlouhodobém partnerském vztahu žijících mužů. A jediným tématem otázek byla jejich tchyně, co si o ní myslí a jak s ní vycházejí. Část dotazů se zaměřila na to, jak tchyně vypadá. A tohle jsou výsledky:

  • Polovina z dotázaných uvedla, že jim jejich tchyně připadá atraktivní!
  • Jeden ze šesti mužů dokonce tvrdí, že tchyně vypadá lépe než jich partnerka, tedy tchynina dcera.
  • Dvě třetiny pánů pak řekly, že by byli opravdu šťastní, kdyby jednou jejich žena vypadala jako její maminka.
  • Jeden ze čtyř mužů pak přiznal i to, že v minulosti s matkou své partnerky flirtoval.
  • Celých 31 procent mužů si také myslí, že je jejich tchyně pokládá za přitažlivé.
  • Téměř třetina dotazovaných pak říká, že záměrně mluví o tom, jak je jejich tchyně hezká, protože tím popichují partnerku.
Foto: Profimedia

Dost šokující je i to, že řada mužů pokládá matky svých partnerek za přitažlivé a sexyFoto: Profimedia

Nenávist? Kdepak!

Výsledky ankety boří i klišé, podle kterého muži tchyni nenávidějí a představa, že s ní mají trávit nějaký čas, je doslova děsí. O takto negativních emocích totiž mluvil málokterý chlap. Naopak i v tomto směru dopadly tchyně více než dobře. Celá čtvrtina mužů totiž uvedla, že k matce své ženy cítí skutečnou náklonnost, osm z deseti dotazovaných pak řeklo, že mají s tchyní velmi dobré vztahy.

Jaká matka, taká Katka

Co ale studie potvrdila, je pořekadlo „jaká matka, taká Katka“. Pánové uvádějí řadu věcí, v nichž si je dcera s matkou podobná, ovšem nevnímají to jako negativum, ale spíš jako pozitivní jev. V podstatě lze říci, že věta typu „ty jsi jako tvoje matka“ by mohla být docela hezkým komplimentem. V anketě totiž muži řekli následující:

  • Zhruba polovina mužů je přesvědčená o tom, že partnerčin styl a vkus byl silně ovlivněn jejich matkou.
  • Jeden z osmi mužů dokonce tvrdí, že jejich tchyně má lepší styl než jejich žena.
  • 31 procent mužů říká, že si je matka s dcerou velmi podobná, co se týče vzhledu i stylu oblékání.
Foto: Profimedia

Další klišé zbořeno! S tchyněmi hodně mužů vychází více než výborněFoto: Profimedia

Autory studie její výsledky sice překvapily, ale rozhodně mile. „Výsledky ukázaly, jak vysokou cenu maminky mají, a že tchyně na sebe rozhodně mohou být pyšné. Anketa boří stará klišé o tchyních. Koneckonců dnešní padesátnice, šedesátnice a i ještě starší ženy mají styl, sebevědomí a mohou se cítit skvěle,“ říká mluvčí společnosti Petera Hahn, která se specializuje na módu pro zralé ženy a studii zorganizovala.

A co váš muž? Má vaši maminku rád?

Reklama

Související témata:

Načítám