Hlavní obsah

Nový hit v plastické chirurgii: Úpravy brady podle celebrit!

Foto: thinkstock

Touha po dokonale krásné bradě prý přivádí stále více žen do ordinací plastických chirurgůFoto: thinkstock

Reklama

Implantáty v ňadrech má dnes leckdo! Hitem plastické chirurgie jsou nyní spíš úpravy brady pomocí silikonu. Nejvíce prý ženy touží po bradě Jennifer Lopez, Keiry Knightley a Halle Berry!

Článek

Doby, kdy ženy doslova šílely po prsních implantátech, jsou už nejspíš pryč. Nyní berou kliniky plastické chirurgie útokem kvůli úplně jiné části těla. Naprostým hitem je prý zvětšování a modelace brady! Podle Americké společnosti plastické chirurgie (American Society of Plastic Surgery) zájem o tento zákrok neskutečně roste, a to až o jednasedmdesát procent!

Bradou vstříc mládí

Po dokonalé bradě přitom touží nejen celebrity, ale i obyčejné ženy. Důvody jsou prý dva:

  • Silná, výrazná a hezky klenutá brada je odjakživa znakem síly a úspěchu (tento důvod uvádějí především mladší ženy).
  • Boj proti gravitaci a povislé bradě. „Slabá a nevýrazná brada stárnoucí obličej dělá ještě víc starší,“ vysvětluje newyorský plastický chirurg David Rapaport. Zvětšením a modelací brady tak ženy omládnou.
Foto: thinkstock

Úprava brady nemusí hned znamenat silikonové výplněFoto: thinkstock

Zájem o úpravu brady potvrzují i čeští odborníci. „Tento zákrok patří k poměrně často vyhledávaným operacím, a to jak ve smyslu zvětšení brady, tak i jejího zmenšení,“ potvrzuje plastický chirurg Roman Kufa z Perfect Clinic. Chirurgové umí zvýraznit bradový výběžek, posunout ho směrem dopředu. Je možné také do úhlu dolní čelisti vložit implantát, a zvýraznit tím oblast žvýkacích svalů. V případě až příliš výrazné brady je pak možné ji tvarově či velikostně zmenšit.

Cena za zvětšení brady, při níž jsou potřeba implantáty, pak vychází zhruba na třicet tisíc korun, zmenšení, které se obejde bez výplní, je levnější.

Jako celebrita

Velmi časté jsou případy, kdy mají pacienti jasnou představu o tom, jak by jejich brada měla vypadat. Vzorem jim jsou totiž filmové či pěvecké hvězdy. Americká klinika plastické chirurgie Pacifik Plastic Surgery Group dokonce vytvořila jakýsi žebříček pěti hvězdných tělesných partií, po nichž její pacienti nejčastěji touží, a na prvních třech místech se umístily brady. Na různých internetových blozích pak ženy hodně obdivují také výrazně hranatou bradu Angeliny Jolie.

Foto: isifa

Jennifer Lopez, Keira Knightley a Halle Berry – tři hvězdné krásky s výstavními bradičkamiFoto: isifa

Tak jednoduché to ale zase není. „Někteří chirurgové se na podobné chování dívají skrz prsty, ale já mohu říci, že mi taková ilustrace pacientovy představy pomáhá u konzultace. Znám jeho očekávání, je ale na mně, jak budu jeho konkrétní podobu korigovat. Samozřejmě ale vždy říkám, že nelze udělat identickou bradu s obrázkem, protože výchozí anatomie je jiná. Co ale můžeme, je reálně se té představě přiblížit. A pokud není požadavek reálný či je těžko proveditelný, operaci odmítnu a pacientovi vše vysvětlím,“ říká Roman Kufa.

Co se týče rizik tohoto zákroku, je to stejné jako u jiných plastických operací. Úprava brady se totiž provádí v celkové anestezii, se kterou podle Romana Kufy souvisí běžná známá operační rizika. V případě použití implantátů je tu samozřejmě riziko infekce a toho, že je tělo nepřijme.

A co vy? Jste se svou bradou spokojené, nebo byste nějakou tu úpravu uvítaly?

Reklama

Načítám