Hlavní obsah

Nový kabát domu sluší – fasády Cembrit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena se snaží vypadat přitažlivě, ale stejnou péči si zaslouží i váš dům. Vaše bydlení o vás hodně vypovídá, a tak byste jej neměla zanedbávat.

Článek

Stará omšelá, nebo dokonce opadaná fasáda domu nejen nesluší, ale ani neprospívá. Otevírá se tak cesta pro vlhkost, vítr a škůdce, kteří mohou váš dům snadněji napadnout. Navíc dřívější požadavky na tepelnou izolaci stěn už dávno neodpovídají dnešním potřebám. Řešením je zateplení domu.

Bytový dům po zateplení, a jak vypadal před opravou

Krásná – fasáda z desek Cembrit

Vláknocementové fasádní desky Cembrit se nabízejí v široké škále barev i povrchových úprav. Od desek s čistě přírodním povrchem Cembonit po desky výrazných barev Metro a Zenit. Je možné je montovat a skládat nejrůznějšími způsoby, fantazii se tedy žádné meze nekladou. Navíc jsou vyrobeny z čistě přírodních surovin a plně recyklovatelné. Vynikají dlouhou životností a vysokou odolností proti houbám a škůdcům. Jsou tedy vhodné i do vlhčího prostředí na severní straně domu nebo u terénu, kde odstřikují nečistoty z ulice nebo zahrady. Desky Cembrit mají navíc minimální nároky na údržbu, v případě znečištění je stačí pouze omýt vodou.

Fasádní desky je možné kombinovat i s jinými materiály, například dřevem

Funkční – výhody systému větrané fasády

Zateplení fasády by mělo být nejen krásné, ale především funkční. To znamená, mělo by pomáhat v zimě udržet dům teplý, ale v létě by zase mělo chránit dům proti přehřívání. Nemělo by dům uzavřít jako do plastového sáčku, ale mělo by umožnit domu dýchat a odvádět přebytečnou vlhkost vznikající v interiéru například při vaření nebo praní ven z domu. Mělo by mít samozřejmě také dlouhou životnost a minimální nároky na údržbu.

Administrativní budova před opravou a po zateplení

Všechny tyto požadavky nejlépe splňuje systém větrané fasády. Fasádní desky se v tomto případě montují na rošt, pod který se ukládá tepelná izolace. Mezi izolací a fasádními deskami tak vzniká větraná mezera, díky které je zajištěn odvod vlhkosti, dochází k menšímu přehřívání interiéru a i životnost fasádních desek je delší. Fasádní desky Cembrit jsou ideálním povrchovým materiálem při použití systému větraných fasád.

Výhody zateplení se systémem větraných fasád:

  • Možnost použití libovolné tloušťky tepelné izolace
  • Jednoduchá celoroční montáž
  • Původní podklad není třeba upravovat
  • Nedochází k přehřívání obvodového pláště
  • Přirozený odvod vlhkosti z interiéru

Aktuálně

Od 15. května je možné podávat žádosti o dotaci v dalším kole programu Nová zelená úsporám. Nově bude podporováno i zateplení bytových domů v Praze. Výše dotace u rodinných domů je až 50 % a u bytových domů až 20% z celkových výdajů. Co je ale podstatné, celý proces podání žádosti by měl být jednodušší a rychlejší. Využijte tedy příležitosti a pořiďte svému domu nový kabát!

Fasádní desky Cembrit jsou k dispozici také v přírodních tónech

Společnost Cembrit, výrobce vláknocementových fasádních desek a střešní krytiny, vám poskytuje maximální servis. Kontaktujte svého regionálního zástupce, který vám pomůže s výběrem nejvhodnějšího řešení.

Cembrit a.s., www.cembrit.cz, e-mail: info@cembrit.cz, zelená linka (zdarma) 800 162 489.

Související témata:

Načítám