Hlavní obsah

Oblečte se do krajky. 6x jinak!

Foto: Marie Bartošová

Krajka je módní stálice. Na jakém kousku ve vašem šatníku ji budete milovat vy?Foto: Marie Bartošová

Reklama

Schovávat ji jen pod oblečením v podobě spodního prádla? No tak! Krajka si přece zaslouží víc! Dovolte jí ozdobit váš top, sukni nebo rovnou celé šaty. Inspirovat se můžete nápady stylistky Veroniky.

Článek

Největší výhodou krajky je její variabilita. Umí být něžná, prudce elegantní, ale zároveň i dramatická a neskutečně svůdná. Šest stylových variant si vyzkoušela naše čtenářka Andrea.

Krajka s mint doplňky

Krajkové šaty jsou poměrně skromné – na to, aby vypadaly neodolatelně, jim stačí jen málo. Pokud jste si během loňského jara a léta nakoupily doplňky v módním mintovém odstínu, můžete je oprášit.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (H&M, 899 Kč), náramek (Mango, 799 Kč), náušnice (Vero Moda, 149 Kč), boty (Guess by Marciano, 4940 Kč)Foto: Marie Bartošová

Peplum top

Trendovou záležitostí je krajkový peplum top, který stylistka zkombinovala s tmavými roztrhanými džínami a klasickými lodičkami. Za vaši pozornost rozhodně stojí i netradiční kabát.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: top (Lindex, 599 Kč), džíny (Mango, 799 Kč), boty (Aldo, 1799 Kč), kabát (Zuzana Kubíčková, info o ceně u návrhářky), psaníčko (Aldo, 1199 Kč), set náramků (Aldo, 399 Kč)Foto: Marie Bartošová

Transparentní materiál

Krajka se hojně vyskytuje také na lehkých a transparentních materiálech. Vzdušnou halenku můžete kontrastně namixovat s koženkovou sukní a drsňáckými botami.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: halenka (Zara, 1499 Kč), koženková sukně (Zara, 999 Kč), boty (Zara, 1999 Kč), náramky (zlatý – Lindex, 299 Kč, zelený – Lindex, 199 Kč, černozlatý – Vero Moda, 349 Kč)Foto: Marie Bartošová

Vykukující bříško

Pokud jste byly celou zimu pečené vařené v posilovně, můžete se pomalu chystat na trend odhaleného bříška. Aby celek nepůsobil lacině, nechte vykukovat jen část nad pupíkem a v dalším odhalování buďte střídmé.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Mango, 699 Kč), top s našitým náhrdelníkem (Topshop, info o ceně v obchodě), prsten (Aldo, 259 Kč), náramek (Aldo, 249 Kč), bunda (Vero Moda, 1599 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Jděte do barev

Krajce sluší i barevné provedení, nezůstávejte proto jen u černé a bílé, a experimentujte. My jsme sáhli po fialové, ke které stylistka vybrala černé lakované boty. Do hry můžete zapojit i luxusně vypadající ponožky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Lindex, 999 Kč), ponožky (Mango, 149 Kč), boty (Guess by Marciano, 4390 Kč)Foto: Marie Bartošová

Krajkované bolerko

Kouskem, který rozhodně stojí za zvážení, je krajkované bolerko. Tip pro nesmělé? Spojte ho s lehkou košilkou a překvapte jím alespoň partnera. Nepřehlédněte také velké perly, které se objevovaly v kolekci Chanel pro jaro/léto 2013.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: krajkované bolerko (Mango, 449 Kč), košilka (Lindex, 399 Kč), kabát (Monika Nováková, info o ceně u návrhářky), ponožky (Topshop, 125 Kč), perly (Zara, 599 Kč), náhrdelník s přívěskem (Vero Moda, 199 Kč), náramek s prstenem (Topshop, 455 Kč), brýle (Aldo, 299 Kč), boty (Guess by Marciano, 4390 Kč)Foto: Marie Bartošová

Ve kterém modelu se vám Andrea líbí nejvíce? A s čím nosíte krajku vy? Napište nám!

Vizáž: Janka Letková

Styling: Veronika Králová

Děkujeme CENTRAL PARKU PRAHA (Pitterova 2855/13, Praha 3) za poskytnutí prostoru k focení.

Reklama

Související témata:

Načítám