Hlavní obsah

Pleťové masky podle typu pokožky

Foto: Thinkstock

Pleťová maska pomůže tam, kde běžná péče nestačíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také patříte k ženám, které jsou – alespoň pokud jde o krásu – netrpělivé? Vyberte si z následujících pleťových masek a dodejte vaší tváři okamžitou vzpruhu. A pozor, zkrátka nepřijdete ani v případě, že jste zrovna ve fázi šetření!

Článek

Masku byste měly nasadit dvakrát až třikrát týdně. Pokud se pustíte do domácí výroby, nechte ji účinkovat klasických 20–25 minut.

Vyprahlá pleť

Potřebuje vaše pokožka akutně zavlažit? Intenzivní hydratační masky jsou pro vás nezbytností. Nejen účinná, ale i voňavá je například směska ovesných vloček, mandlí a banánu Banánmix (Lush, 270 Kč). Skvělou terapií jsou i masky, které můžete nechat působit celou noc. Texturou připomínají hutnější krémy, takže se nebojte, že byste si ušpinily povlečení. Vyberte si „královskou péči“ Royal Velvet (Oriflame, 199 Kč) nebo extrémně hydratační masku Hydra-Shock (Rexaline, Sephora, 1150 Kč).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Hydra Shock (Rexaline), Banánmix (Lush), Royal Velvet (oriflame)Foto: archiv firem

Tip na domácí masku: rozmačkaný banán + lžička medu + lžička jogurtu

Příliš mastná

Lesknete se jako zrcadlo a nemůžete se zbavit ucpaných pórů? Nejlepší službu vám udělají bahenní nebo jílové masky. Vyzkoušet můžete pohotovostní Deep Cleansing Emergency Mask (Clinique, 750 Kč) nebo masku z ledovcového mořského jílu Glacial Marine Mud (Nu Skin, 805 Kč). V lékárně si také můžete koupit zelený jíl, který smícháte s trochou vody a nanesete na tvář. Pupínků vás zbaví Čisticí maska (Dr. Hauschka, 579 Kč).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deep Cleansing Emergency Mask (Clinique), Cleansing Clay Mask (Dr.Hauschka), Glacial Marine Mud (Nu Skin)Foto: archiv firem

Tip na domácí masku: rozdrobené kvasnice + trocha vymačkané šťávy z citronu

Půl na půl

Máte normální pleť, ale otravuje vás mastnější t-zóna? I vám se budou hodit čisticí masky, dbejte ale na to, aby nevysušovaly příliš. Dobrým tipem pro vás bude Mořská BB (Lush, 270 Kč) nebo Hloubkově čisticí maska (Nivea, 59 Kč). Opomíjet samozřejmě nesmíte ani hydrataci, typu vaší pokožky sedne Hydra Intense (Lancôme, 800 Kč), která má lehkou gelovou konzistenci.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Hloubkově čistící maska (Nivea), Mořská BB (Lush), Hydra Intense (Lancôme)Foto: archiv firem

Tip na domácí masku:nastrouhaná půlka jablka + med + lžička jogurtu

Vybíravá

Reaguje vaše pokožka na nové přípravky zarudnutím a jen těžko se jí zavděčíte? Vyzkoušejte masky, které jsou vhodné pro vaši citlivou pleť a kromě zavlažení ji také zklidní. Spolehnout se můžete na Mandlovou masku (Weleda, 206 Kč), pleťovou masku Délicate (Matis, 940 Kč), která zabraňuje zarudnutí, nebo zklidňující hydratační masku Sensibio (Bioderma, 459 Kč). Poté, co masku opláchnete, pleť osvěžte termální vodou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Réponse Délicate (Matis), Mandlová maska (Weleda), Sensibio (Bioderma)Foto: archiv firem

Tip na domácí masku: rozmačkaná polovina avokáda + lžička bílého jogurtu

S vráskami

Sháníte masku, která se popere s vašimi vráskami? Vyzkoušejte papájovou bombu Svatá Pravda (Lush, 270 Kč), která pokožku zjemní, zázračnou Special Rides Masque (Payot, 1350 Kč), která zvýší její elasticitu, nebo výživnou masku s koenzymem Q10 (Ryor, 102 Kč). Tu byste měly začít používat po vašich třicátých narozeninách. A co ještě zabírá? Doplnit jídelníček o Potraviny, které vyhladí vrásky!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Maska sal koenzymem Q10 (RYOR), SpeciRides Masque (Payot), Svatá Pravda (Lush)Foto: archiv firem

Tip na domácí masku: bílek + lžička namletých ovesných vloček

Bezproblémová

Nemůžete si stěžovat na žádný z jmenovaných problémů? I tak ale můžete pleť potěšit přívalem vitaminů. S Drsňákem Medíkem (Lush, 270) budete vypadat jako byste prospaly nejen celou noc, ale i den, maska Hydrabio (Bioderma, 440 Kč) zase udrží vaši pokožku pružnou a pevnou. A víte, že se vám maska může postarat i o odstranění odumřelých buněk? Bez mechanického dření to zvládne maska pro okamžité vyhlazení pleti Turnaround Instant Masque (Clinique, 1149 Kč).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Hydrabio (Bioderma), Drsňák Medík (Lush), Turnaround (Clinique)Foto: archiv firem

Tip na domácí masku: nastrouhaná okurka + lžička bílého jogurtu

Máte osvědčené pleťové masky, ať už z obchodu nebo z lednice, na které nedáte dopustit? Podělte se s námi o vaše tipy! A pro ty, kterým toto nestačilo, nabízíme tipy ve článku Pleťová maska? Sáhněte do lednice!.

Reklama

Související témata:

Načítám