Hlavní obsah

Odpovídáme vám na otázky o sexu. Co všechno vás zajímá?

Foto: thinkstock

Stydíte se za otázky, které vás napadají ohledně sexu? Zeptejte se těch, kteří o něm píší!Foto: thinkstock

Reklama

Je větší možnost otěhotnět při vyvrcholení? Může anální sex způsobit hemoroidy? To jsou dvě otázky vás, čtenářů, na které se ptáte naší „sex" redaktorky. Dnes vám jich zodpovíme víc!

Článek

K internetovým poradnám má leckdo nedůvěru. Co kdyby ho mezi těmi hromadami dotazů někdo poznal, že? A ještě při tak choulostivé otázce ohledně sexu… Ostuda! Pořád ale zbývá druhá možnost: svěřit se do e-mailu osobě o sexu píšící. A tak se mezi nevěrami, sexuálními problémy, milostnými postupy a smutkem nad dávno vyhaslými vztahy najdou otázky více i méně zajímavé. A někdy tak trochu jiné než ty ostatní. Které například?

1. Může anální sex způsobit hemoroidy?

Ne, vstup zadním vchodem není příčinou bolestivého zduření žíly v anální oblasti. Ve skutečnosti je to tak, že podle některých chirurgů a odborníků na léčbu střev a konečníků anální sex pro své masážní účinky snižuje pravděpodobnost vzniku hemoroidů. Jak říká americká sexuální pedagožka a poradkyně Ellen Barnard: „Anální sex zlepšuje pevnost a pružnost svalů tak, že je řiť schopna lépe reagovat na tlak a vznik hemoroidů.“ Takže hodně maziva a trpělivosti, prosím.

2. Je normální během orgasmu prdět?

Ano. Když dojde k vyvrcholení, svaly kolem genitálií – včetně svěrače – mají siestu, takže to není neobvyklé. Podle odborníků se něco podobného může stát dokonce i chvíli před orgasmem, protože penis při klasických kopulačních pohybech „dovnitř a ven“ tře konečník přes poševní stěnu. Jestli to patří k vašim běžným denním starostem, je na místě opatřit si medikamenty proti nadýmání nebo plynovou masku: pro sebe i pro něj.

Foto: thinkstock

Zdánlivé problémy dokážou znepříjemnit vztah. A přitom se může ukázat, že opravdu o nic nejdeFoto: thinkstock

3. Bude s piercingem v rozkroku sex lepší?

Pokud jsou genitálie napíchnuté na nějaký ten kov, znamená to zvýšené riziko infekce. Cizí předměty v oblastech náchylných na vlhkost jsou pro bakterie velmi atraktivní. Chce to častou hygienu, sledování aktuálního stavu kůže a případného podráždění a fungující imunitní systém. I přes to všechno může být genitální piercing vítaným zpestřením sexuálního života. Pokud však protějšek požadavkem na změnu v ložnici nemyslel spíš nový osvěžovač vzduchu…

4. Může se tamponem přijít o panenství?

Panenská blána neboli blána v ústí pochvy s malým otvorem, který umožňuje odtok krve i zavedení hygienických tamponů, je obvykle elastická, nicméně není tomu tak vždy. „Studie prokázala, že 14 procent uživatelek tamponů má úplně protrženou blánu, proti 6 procentům uživatelek vložek,“ zabývá se tímto tématem Antonio Fischetti, francouzský autor knihy Nevysvětlitelné otázky o sexu. Pozor tedy na to.

5. Otěhotní se při orgasmu lépe?

„Význam orgasmu pro otěhotnění je asi takový, jako když Sparta porazí Slavii, čili žádný,“ glosuje sexuolog Zlatko Pastor. „Z reprodukčního hlediska je bezcenný,“ pokračuje dál. „K otěhotnění není vůbec důležitý. Mýtus, že se děloha při orgasmu stahuje a tím nasává spermie dovnitř, je nepravdivý.“ Zase jedna babská povídačka vyvrácena!

A druhá naopak potvrzena. Tenhle portál se s ničím nepáře! Spolu a o všem na ProŽeny.cz!

À propos, jaká otázka o sexu „pálí“ vás?

Reklama

Načítám