Hlavní obsah

Odřená stehna z horka a zpocené kruhy v podpaží? Tyhle geniální vychytávky vás spasí

Foto: paultarasenko, Shutterstock.com

Foto: paultarasenko, Shutterstock.com

Reklama

Vypadat dobře je dřina vždycky a co teprve, když je venku třicet stupňů! Máme pro vás několik kosmetických vychytávek, díky kterým se v letních vedrech vyhnete nepříjemným situacím. Pamatujte, že zpocené podpaží a mastný splavený obličej sexy nikdy nebudou!

Článek

Tropické teploty jsou únavné, a navíc neprospívají vaší vizáži. Máte-li možnost kdykoliv skočit do moře nebo do bazénu, pak se horka samozřejmě snášejí mnohem lépe než v rozpáleném městě, kde vás obklopuje železo, sklo, beton a kámen. To je to mnohdy utrpení. Ale i v takových podmínkách musíte chodit do práce a vypadat reprezentativně, nebo aspoň trochu k světu.

A právě pro takové běžné smrtelnice, které nemají kancelář na pláži, přinášíme několik tipů, jak vedra přežít a uchovat si svěží a krásný vzhled po celý den.

Záchrana číslo jedna: pro rychlé osvěžení

Termální voda ve spreji – stále ještě hodně žen neobjevilo výhody tohoto malého zázraku a je to velká škoda. Během pár vteřin vám dodá čerstvý „vítr do plachet“ a věřte, že i dýchat se vám začne lépe. Sprej můžete nastříkat pouze na tvář nebo i na všechny odhalené části těla. Nemusíte se bát, že z vás pak potečou vodopády, kapky z rozprašovače jsou tak malé, že na sebe nanášíte blahodárnou osvěžující mlhu.

Ta je tak šetrná, že nepoškodí ani make-up. Kromě okamžitého efektu svěžesti sprej hydratuje vysušenou a sluncem stresovanou pokožku a dodává jí komplex solí, minerálů a vitaminů. To jsou snad dost pádné důvody, abyste tyto termální vody letos vyzkoušela.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Termální voda z francouzského lázeňského městečka Vichy, Vichy, 199 Kč/150 ml. Termální voda bohatá na selen, La Roche-Posay, 179 Kč/150 mlFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zklidňující a osvěžující voda ve spreji Hydrabio Brume, Bioderma, 259 Kč/300 ml. Termální voda Eau Thermale pro všechny typy pleti, Uriage, 79 Kč/50 mlFoto: archiv firem

Záchrana číslo dvě: aby se obličej neleskl

Všechny dámy se smíšenou či mastnou pletí moc dobře vědí, jak je těžké zbavit se nepříjemného lesku na tváři. Stačí jen rychlejší chůze, pár stresových chvilek v práci nebo delší doba bez přepudrování a obličej se hned začne mastit a lesknout jako zrcadlo – a sebevědomí se řítí do hluboké propasti.

Make-upy, které dokážou pleť zmatnit, jsou do horka často dost hutné. Můžou ucpávat póry a pleť se pak „pomstí“ nevzhlednými pupínky. Raději použijte lehčí bázi a do kabelky si přibalte tenoučké matující papírky. Je to pomocník k nezaplacení: papírek jen přiložte na problematické místo a on vysaje všechnu mastnotu, která se prodrala na povrch. V mžiku budete mít krásně matný obličej beze stop lesku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Papírky Blot Film zabraňující lesknutí, MAC, 410 Kč. Matující papírky All About Matt, Essence, 59 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Matující papírky absorbující kožní maz Pureness Oil-Control Blotting Papers, Shiseido, 649 Kč. Savé papírky se zeleným čajem, NYX, 159 KčFoto: archiv firem

Záchrana číslo tři: boj s pocením

Potíme se všichni, je to zcela přirozené a lidské, ale uznejte – moc estetické to není. Obzvlášť u ženy! Je to opravdu velký trapas, když na sobě máte krásnou halenku, zvednete ruku a najednou odhalíte propocená kola v podpaží. Na deodoranty není žádné spolehnutí, protože přebíjejí jen nepříjemný pach. Antiperspiranty by pocení zabránit měly, ale určitě víte, že někdy nefungují na sto procent.

Existují speciální trička, která se nosí pod svrškem a nejsou vidět, ale může v nich být ještě větší horko. My jsme našli jednorázové polštářky proti pocení, které se nalepí zevnitř na košili nebo halenku a je po starosti. Jsou tenké a měly by zachytit všechnu vlhkost. Jedinou nevýhodou je, že je můžete nosit pouze s topy s delším rukávem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Samolepicí jednorázové podpažní vložky, Purax (prodává Krása), 609 Kč. Pratelné vložky do podpaží pro pocit sucha ve třech základních barvách, BeDry (prodává Krása), 299 KčFoto: archiv firem

Záchrana číslo čtyři: puchýře a stehna

V létě často otékají nohy a i oblíbené a dávno rozchozené boty můžou začít dřít či tlačit a způsobit bolestivé puchýře a odřeniny. Proto doporučujeme před odchodem z domu vždy preventivně ošetřit chodidla speciálním sprejem nebo tyčinkou proti puchýřům. Dobře zabírá i dětský pudr, ale jeho účinek nevydrží celý den.

Kdo se nepyšní mírami modelek, ten už se určitě setkal s problémem odřených vnitřních stran stehen. Mnoho žen kvůli tomu přestává v létě nosit sukně a šaty, protože po několika hodinách chůze je dotčená místa neuvěřitelně pálí. Zkuste si sprej proti odřeninám na nohách nanést i na tyto partie. Lehký film, který se vytvoří, by měl nepříjemné starosti vyřešit.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Sprej Silky Comfort chrání nohy před otlaky a oděrkami z bot, Bama, 139 Kč. Ochranný sprej na nohy proti tvorbě puchýřů a odírání, Oriflame, 119 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tyčinka proti puchýřům, Compeed, 139 Kč. Hedvábný ochranný sprej na chodidla, Cocciné (prodává eObuv), 149 KčFoto: archiv firem

Máte nějaké vlastní tipy, jak se chráníte před nepříjemnými následky tropických dní? Podělte se o ně s námi!

Reklama

Načítám