Hlavní obsah

Okurkové jednohubky s avokádem a krevetou

Hodnocení:
(14)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Pro ty, kteří si linii drží i na Silvestra, ale zároveň nechtějí být smutní, že si letos nedají bílé pečivo, majonézu ani uzeniny, máme okurkové jednohubky. S avokádem a krevetou jsou božské!

Ingredience pro:
25 kusů
Na krevety
  • 250 g předvařených krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • kajenský pepř
Na guacamole
  • 1 avokádo
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • kajenský pepř
  • čerstvý koriandr
Dále
  • 1 salátová okurka
  • čerstvý koriandr
Článek

Postup

Krok 1: Okurku pokrájejte na tolik plátků, kolik máte krevet.

Krok 2: Z jednoho velkého nebo dvou menších dobře zralých avokád odstraňte pecku i slupku a dužinu ihned zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Vidličkou ji pak spolu s nasekanou šalotkou a koriandrem rozmačkejte a dochuťte solí, kajenským nebo černým pepřem a případně dalším citronem.

Krok 3: Krevety smíchejte s olejem, kořením (kajenský pepř nebo chilli dávkujte podle toho, jak moc máte rádi pálivé) a solí a zprudka je z obou stran orestujte.

Krok 4: Na okurky rozdělte avokádové guacamole, obložte krevetkou a posypejte nasekaným koriandrem (stejně dobře poslouží i petržel).

Je pro vás oslava konce roku (nebo ještě lépe příchod toho nového) příležitost, kdy si chcete opravdu dopřát?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama