Hlavní obsah

Dietní zobání místo chipsů: kořeněná cizrna

Hodnocení:
(15)
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Už teď se děsíte, co na vás ručička váhy v lednu napráší? A to za sebou máme teprve Vánoce! Zkuste alespoň u večerních dýchánků a Silvestra trochu odlehčit a místo chipsů si přichystejte křupavé zobání z cizrny.

Ingredience pro:
1 skleničku
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • kajenský pepř
Článek

Postup:

Krok 1: Pořádně okapanou cizrnu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 15 minut při 200 °C péct.

Krok 2: Opečenou cizrnu smíchejte s olejem, solí, česnekem, paprikou, římským kmínem a podle chuti i trochou černého či kajenského pepře nebo chilli.

Krok 3: Pečte dalších asi 25 minut, až je cizrna pěkně křupavá. Čas od času zamíchejte.

Krok 4: Zobání nechte na plechu vychladnout a poté skladujte v pevně uzavřené dóze, vydrží asi týden.

Tip: Koření namíchejte podle své chuti, výborné je i kari nebo grilovací směs.

Máte tip na jiné zdravější zobání, které vás zvládne na chvíli ošálit?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama