Hlavní obsah
3,5
(68)
 

Zkuste u večerních dýchánků trochu odlehčit a místo chipsů si přichystejte křupavé zobání z cizrny.

5 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
Článek

Postup:

01.

Pořádně okapanou cizrnu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 15 minut při 200 °C péct.

02.

Opečenou cizrnu smíchejte s olejem, solí, česnekem, paprikou, římským kmínem a podle chuti i trochou černého či kajenského pepře nebo chilli.

03.

Pečte dalších asi 25 minut, až je cizrna pěkně křupavá. Čas od času zamíchejte.

04.

Zobání nechte na plechu vychladnout a poté skladujte v pevně uzavřené dóze, vydrží asi týden.

Tip: Koření namíchejte podle své chuti, výborné je i kari nebo grilovací směs.

Máte tip na jiné zdravější zobání, které vás zvládne na chvíli ošálit?

Reklama

Načítám