Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sójová omáčka a sezam dodají tomuto okurkovému salátu asijský šmrnc. Použít můžete loupaný i neloupaný sezam, ale doporučujeme ho pro lepší chuť nasucho opražit.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 lžíce sójové omáčky
    6
  • 2 lžíce sezamových semínek
    11
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 ks červené cibule
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Okurku nakrájejte na kolečka a urovnejte na menší talířky. Pokapejte sójovou omáčkou, posypte sezamovým semínkem, mírně osolte, opepřete a ozdobte nasekanou pažitkou a na půlkolečka nakrájenou červenou cibulkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie225,76 kJ
Bílkoviny2,44 g
Tuky2,78 g
Sacharidy5 g
Sůl1,61 g
SAFA0,42 g
Vláknina1,55 g
Cukry1,87 g

Načítám