Článek
Postup
01.
Okurku nakrájejte na kolečka a urovnejte na menší talířky. Pokapejte sójovou omáčkou, posypte sezamovým semínkem, mírně osolte, opepřete a ozdobte nasekanou pažitkou a na půlkolečka nakrájenou červenou cibulkou.

Foto: Archiv redakce
Sójová omáčka a sezam dodají tomuto okurkovému salátu asijský šmrnc. Použít můžete loupaný i neloupaný sezam, ale doporučujeme ho pro lepší chuť nasucho opražit.
Okurku nakrájejte na kolečka a urovnejte na menší talířky. Pokapejte sójovou omáčkou, posypte sezamovým semínkem, mírně osolte, opepřete a ozdobte nasekanou pažitkou a na půlkolečka nakrájenou červenou cibulkou.
| Energetická hodnota celkem pro 1 porci | |
|---|---|
| Energie | 225,76 kJ |
| Bílkoviny | 2,44 g |
| Tuky | 2,78 g |
| Sacharidy | 5 g |
| Sůl | 1,61 g |
| SAFA | 0,42 g |
| Vláknina | 1,55 g |
| Cukry | 1,87 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama