Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Marinované olivy s mandlemi si můžete udělat snadno i sami doma. Důležité je nechat před konzumací spoň hodinu odležet.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g mandlí
    8
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce balzamikového octa
    12
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 150 g oliv černých
  • 150 g oliv černých
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce mandlového likéru amaretto
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mandle orestujte na pánvi na troše oleje s oloupanými stroužky česneku. Dejte je do mísy, přidejte zbylý olej, citronovou šťávu, balzamiko, olivy, likér amaretto a podle chuti osolte a opepřete. Nechte minimálně den odležet. Podávejte jako tapas nebo chuťovku k vínu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 945,15 kJ
Bílkoviny6,3 g
Tuky42,46 g
Sacharidy14,42 g
Sůl2,88 g
SAFA5,09 g
Vláknina5,87 g
Cukry6,71 g

Načítám