Hlavní obsah
Foto: Dejan Stanic Micko, Shutterstock.com

Foto: Dejan Stanic Micko, Shutterstock.com

Štrúdl z jablíček patří ke klasice, ale ten s ořechy je neméně výtečný!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
Těsto
  • 500 g hladké mouky
    1
  • 10 dkg cukru
  • 2 ks žloutků
    3
  • 100 g másla
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 kostka droždí
  • 2 dl mléka
    7
Náplň
  • 165 ml vody
  • 120 g cukru krupice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička skořice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g vlašských ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Zadělejte kvásek, který nechte na teplém místě vykynout. Smíchejte s moukou, cukrem, žloutky, máslem, solí, droždím a mlékem. Prohněťte a nechte dále kynout. Vykynuté těsto vyválejte. 

02.

Z uvedených ingrediencí si připravte nádivku, přeneste na vyválené těsto a pečlivě zarolujte. Zabalený štrúdl nechte ještě čtvrt hodinky dokynout a pečte asi 40 minut.

Záviny aneb štrúdl jsou klasickým dezertem, který po svém peče snad každá rodina. jaký recept máte nejraději? 

Související témata:

Načítám