Hlavní obsah

Originální svatební dekorace: Vyrobte ji z hula hoop obruče!

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Reklama

Chtěli byste si udělat vlastní výzdobu na svatbu? Případně byste rádi pro novomanžele nachystali něco originálního? Máme pro vás návod, jak vskutku netradiční svatební dekoraci vykouzlíte z obyčejné gymnastické obruče.

Článek

Lámete si hlavu s tím, co darujete přátelům, kteří si už brzy řeknou „ano“? Zkuste osobní dárek plný vzpomínek či zážitků v podobě fotografií. Na těch mohou být jen novomanželé, nebo jejich rodiny, případně i známí a přátelé, kteří se na dárku chtějí podílet. Pokud zvolíte snímky v polaroidovém stylu, můžete na ně nechat natisknout i nějaký vzkaz. Tuto dekoraci si ovšem můžete vyrobit i na vlastní svatbu, a pobavit tak hosty.

Podobný dárek lze samozřejmě věnovat také k dalším příležitostem, jako jsou narozeniny, rozlučka se svobodou, různá výročí i dětské party. V takovém případě je na místě udělat pár drobných změn, třeba obruč místo zlaté barvy nastříkat barevně, polepit ji pestrými stuhami a ozdobit nafouknutými balonky, třásněmi či fáborky.

Postupná proměna obruče

Aby se vám lépe tvořilo, podrobný postup jsme pro vás nafotili krok za krokem. Nejprve si však všechno nachystejte. Budete potřebovat plastovou hula hoop obruč, zlatý sprej, širokou stuhu, černobílé či barevné fotky, lepidlo, drátek a pár umělých květin.

Foto: Pavla Drlíková

Stěžejní je gymnastický kruh. Ty se prodávají v různých velikostech, záleží na vás, jak velkou dekoraci chcete vytvořitFoto: Pavla Drlíková

Obruč nastříkejte zlatým sprejem a nechte ji dostatečně zaschnout. Je lepší ji ještě přestříkat krycím lakem kvůli fixaci. Vrchní průhledná vrstva však není bezpodmínečně nutná.

Foto: Pavla Drlíková

My jsme zvolili zlatý sprej, ale krásně bude vypadat i stříbrnýFoto: Pavla Drlíková

V další fázi si nachystejte stuhu a vyměřte, do kterých míst ji přilepíte. Pokud máte fotky menších rozměrů, je lepší více „sloupečků“. Jsou-li však fotky širší, stačí jich připevnit vedle sebe jen pár. Stuhu přilepíte obyčejným lepidlem, ale můžete klidně použít i tavnou pistoli.

Foto: Pavla Drlíková

Než vezmete do ruky lepidlo, stuhu nejprve naaranžujte nanečistoFoto: Pavla Drlíková

Následně už jen stačí nalepit fotky. Natřete je lepidlem uprostřed, pořádně shora až dolů, aby dobře držely a dekoraci nepoškodil větřík, pokud ji zavěsíte venku.

Foto: Pavla Drlíková

Nalepené fotky nechte před připevněním umělých květin dostatečně zaschnoutFoto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Na závěr ještě dozdobte okraje obruče umělými květy, které připevněte drátkemFoto: Pavla Drlíková

Další krásné dekorace, které ozdobí vaši svatbu i party, najdete v našich článcích: Ozdobte si interiér květinami, nebo Designový stojan na cupcaky? Vyrobte si ho dle našeho videa! 

Reklama

Načítám