Hlavní obsah

Otestujte lásku šroubovákem aneb Hodíte se k sobě?

Foto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Foto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Randíte spolu už nějaký čas, všechno vypadá báječně, ale stejně si říkáte, je to ten pravý? Ten, s nímž zvládnu prožít celý život? Jestli máte odvahu a taky smysl pro humor, můžete se zkusit otestovat. Tohle je totiž test vaší lásky.

Článek

Na začátku vztahu je vždycky všechno růžové. Zamilovanost, neokoukanost, spousta sexu. Vypadá to na trefu do černého. Jenže jak to bude vypadat, až spolu budete delší čas, až spolu budete bydlet a prožívat i nepříjemnosti?

Skutečná realita může někdy vypadat úplně jinak a není moc možností, jak předem zjistit, jak to dopadne. Ale tyto tři situace vám vztah i muže trochu proklepnou a napoví, jestli stojí za to.

1. Sestavte spolu skříň

Kdo někdy sestavoval větší kus nábytku podle návodu ví, že to nebývá zas tak snadné, jak to zpočátku vypadá. Podobně je to i s láskou – vypadá jednoduše, ale někdy je to pěkná dřina.

Zkuste spolu sestavit třeba nějakou pořádnou komodu se spoustou šuplíků, členitý pracovní stůl nebo něco takového. Ano, návod bývá trochu zmatečný, těžko říct, který z těch sto padesáti nepopsaných šroubků z přiloženého pytlíku je zrovna C15 a který B2, a většinou několik výrobcem předvrtaných děr nepasuje ke svým protějškům, ale jestli si s tím poradíte, máte částečně vyhráno.

Natrénovali jste totiž hned několik dovedností, bez nichž se ve vztahu neobejdete – schopnost spolupracovat, překonávat překážky, zvládat stres a ochotu hledat společné řešení.

2. Půjčte si děti

Máte ve svém okolí kamarády, kteří mají malé děti ideálně ve věku dva až čtyři roky? Půjčte si je od nich!

Volte nejživější, nejdivočejší a nejzlobivější ratolesti. Zkuste to rovnou se dvěma kousky a ideálně na víkend. Prostě si zkuste, jaké to je být v permanentním zápřahu, mít velkou zodpovědnost, nevyspat se, v klidu se nenajíst, nemít v podstatě žádné soukromí a ani chvilku pro sebe.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Zkusit si, jaké to je hlídat třeba dvě hodně živé ratolesti není vůbec na škoduFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Ale pozor, i když to zvládnete, aniž byste na sebe z vyčerpání ječeli nebo propadali tichým depresím, nejásejte. Několikrát tenhle zápřah vynásobte a budete mít něco, co vzdáleně připomíná skutečné rodičovství. I když je pravda, že bezbřehá mateřská a otcovská láska tuhle dřinu dost usnadňuje. A pocit hrdosti, že se vám povedlo něco tak úžasného, jako jsou vaše děti, vás bude neustále nabíjet energií.

3. Zavřete se do jedné místnosti

Randíte spolu, ale každý z vás má svůj byt. Jasně, na dovolené jste sdíleli jeden hotelový pokoj a bylo to úžasných 14 dní, ale zkuste si reálný společný život jen na pár metrech čtverečních. Třeba v pidi garsonce.

Zvládnete běžný režim, kdy oba chodíte do práce a k tomu se ještě vaří, pere a uklízí? Jak si rozdělíte povinnosti spojené se společnou domácností? Jak vyřešíte situace, kdy se třeba jeden bude chtít koukat na televizi a druhý spát, ale pokoj bude jen jeden? Jak zvládnete ranní stres a shon s jednou malinkatou koupelnou? Zkuste to a uvidíte!

Napadá vás ještě něco, čím by se dala počáteční láska otestovat?

Související témata:

Načítám