Hlavní obsah

Žijete v toxickém vztahu? Test nudy s partnerem odhalí i bolestivou pravdu

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšumělo to, chybí vám jiskra, spontánnost i chuť. Doopravdy se s partnerem jen nudíte, nebo je v tom něco víc? Otestujte se a prověřte vlastní pocity, třeba tím svůj vztah zachráníte za pět minut dvanáct!

Článek

Australská psycholožka a sexuoložka Vivienne Cass ve své publikaci Opojný orgasmus popisuje, že nuda s partnerem, ať už jako s člověkem, nebo jako s milencem, je pro některé ženy natolik závažným problémem, že zvažují rozchod.

„Z představy, že by měly se stejným partnerem strávit dalších deset let, jim naskakuje husí kůže. Jiné jsou ochotny to snášet, ale život jim zatraktivňuje spousta zajímavých přátel a koníčků,“ objasňuje známá odbornice, která sestavila něco jako test nudy s partnerem, díky kterému můžete i vy vašim pocitům lépe porozumět. Odpovězte na následující otázky – s maximální upřímností.

  • Jak dlouho už se s partnerem nudíte? -
  • Stalo se něco, co ve vás tyto pocity vzbudilo? -
  • Nudíte se s partnerem jako s člověkem, nebo pouze jako s milencem? -
  • Pokud se nudíte s partnerem obecně, jaké vlastnosti vám na něm připadají nudné? -
  • Pokud se nudíte s partnerem jako s milencem, které činnosti vás na něm nudí? -
  • Co byste potřebovala k tomu, aby byl váš vztah vzrušující? -

Tyto otázky vám jistě pomohly zjistit, co je příčinou vaší nudy. Po jejich zodpovězení přistupte k dalším třem otázkám, které vás posunou ještě dál.

1. Chcete nadále setrvat ve vztahu. A proč?

Popište to, co vás k partnerovi či milenci i nadále táhne a nemíníte se toho vzdát. Pokud nic takového není, nechte kolonku prázdnou. Pak ale počítejte s tím, že se sama nechcete podílet na záchraně svého vztahu a pravděpodobně nemá smysl se o něco dalšího pokoušet.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Mlčení je pohodlné, ale problém vám nevyřešíFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

2. Přemýšlela jste, že byste mu něco řekla? Pokud, ne, proč?

„Je velmi důležité, abyste si všechny partnerovy pozitivní vlastnosti uvědomovala. Nicméně jestli nejste ochotná mu říct, co potřebujete k tomu, abyste byla šťastnější sexuálně i celkově, stejně si v sobě nakonec vůči němu vypěstujete odpor,“ podotýká Vivienne Cass.

3. Věříte, že se na tom dá ještě něco změnit?

Chtěl by váš partner slyšet, proč máte problémy se sexuálním vzrušením? Dokážete být natolik otevřená, abyste mu odhalila své touhy a řekla, co by vás v sexu mohlo více vzrušovat? „Mohla byste začít seznamem věcí, které byste chtěla v sexu změnit. Ale pozor, nikoho nekritizujte ani neobviňujte,“ ještě podotýká sexuoložka. S partnerem si promluvte v klidu a tehdy, když na to oba budete mít náladu.

„Jestliže bude partnera zajímat, o čem s ním chcete hovořit, jednoduše mu řekněte, že nejste spokojená se sexem tak jako dřív a že byste to s ním ráda probrala. Ještě můžete dodat, že byste ráda zjistila, jestli i on to vnímá stejně,“ doporučuje Vivienne Cass. A rozhodně není jediná, kdo si myslí, že to nejzásadnější je v takovém případě nebát se otevřít pusu.

Když se věci drží pod pokličkou

„Komunikovat o problému, když už se v párovém soužití vyskytne, je tím prvním, nejdůležitějším a mnohdy postačujícím krokem. Dokud se však problém nepojmenuje a nespecifikuje, není možné jej řešit. A je skutečně krátkozraké čekat, až se vyřeší sám,“ míní český sexuolog a sexuální psycholog Petr Weiss.

Proto partnerovi ukažte upřímně vypracovaný seznam, i když vám to nebude příjemné. Řekněte mu, jak je těžké s ním na toto téma hovořit a požádejte ho, zda by s vámi nesestavil seznam nový – společný. Ten by měl obsahovat věci, po kterých oba toužíte a chtěli byste je zkusit zrealizovat.

A co vy, nudíte se s partnerem?

Reklama

Načítám