Hlavní obsah

Outfit dne blogerky Terezy: Trendy ji míjejí, vyznává pohodlí

Foto: Archiv blogerky

Foto: Archiv blogerky

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upřednostňujete v módě pohodlí a ležérnost nade vše? Pak vám bude sympatický styl blogerky Terezy Salte (29). Poodhalí svůj životní příběh a představí vám jeden svůj jarní outfit, ve kterém vyrazila na pražský fashion week.

Článek

Tereza Salte je velmi sympatická a inspirativní žena, která vede svůj blog TerezaInOslo.com už od roku 2012. Stále ji baví a věnuje mu čas, jak jen to jde. „Už odmalička jsem si přála napsat knihu a můj manžel, který pochází z Norska, mě tenkrát postrčil, ať zkusím blogovat. Pro mě byl tedy blog taková verze on-line knihy. Tak trochu jsem zkoušela, jestli to pro čtenáře bude zajímavé a bude je to bavit. Bylo to půl roku poté, co mi náhle zemřela máma, a já jsem potřebovala v sobě najít zase tu šťastnou Terezu, která miluje život a umí se smát. A blog mi v tom neuvěřitelně pomohl,“ upřesňuje své začátky před šesti lety mladá žena.

Čtenáři jí dodali sílu

Blog prý začala psát naprosto nezištně, bez nějaké vidiny, že by se blogováním jednou mohla živit. Postupem času se ovšem na blog začali nabalovat i čtenáři, které osobně neznala. Dodali jí sílu, odvahu a především motivaci, že je v tom opravdu dobrá a její životní příběh je zajímá. Tereziny články dnes čte měsíčně zhruba 20 až 25 tisíc čtenářů, dvakrát vyhrála soutěž Czech Blog Awards a s manželem si v Praze před třemi roky otevřeli agenturu Elite Bloggers a začali podnikat.

Foto: Archiv blogerky

Tereza Salte se oblékla i obula do značky Gant a vyrazila na pražský fashion weekFoto: Archiv blogerky

Práci si musíte ušít na míru

„Žila jsem pár let v Norsku, kde jsem toho zažila opravdu hodně. Pracovala jsem na plný úvazek v kavárně, vydřela si místo v norském gymnastickém národním týmu, vystudovala magisterský obor na univerzitě v Oslu a postavila se na vlastní nohy. Dlouho jsem ovšem nemohla najít práci v mém oboru, což jsou environmentální studia. Pořád jsem toužila po snové práci, která nepřicházela. Bylo to ubíjející a trvalo to téměř tři čtvrtě roku. Až mi došlo, co mi mělo dojít už dávno. Snová práce neexistuje, ale snovou práci si musíte ušít na míru. Během dvou týdnů jsme se s manželem přestěhovali do Prahy a otevřeli agenturu,“ vypráví Tereza, která o svých cílech a snech vydala na podzim 2017 knihu „Šlehačková oblaka“, jež se stala bestsellerem.

Foto: Archiv blogerky

Blogerka své outfity občas oživí výraznými doplňky. Červenou kabelku má z obchodu ReservedFoto: Archiv blogerky

Ocením pohodlné kousky

A jaký je Terezin vztah k módě? „Vždycky jsem se velmi ráda oblékala tak, abych se cítila pohodlně a dobře. Už odmalička jsem trávila hodně času v tělocvičně na trénincích gymnastiky, a proto jsem většinou nosila sportovní legíny a tílko,“ vysvětluje Tereza, kterou ovlivnil i život v Norsku. „Norky mají podle mého vkusu krásný styl oblékání. Takový ryze skandinávský – jemné barvy, převládají odstíny šedé a barvy vycházející ze skandinávské přírody. Někdy se může zdát skandinávský styl až příliš šedý a nudný. Já ho ráda oživím nějakým zajímavým kouskem. Třeba kabelkou, výraznými botami či výraznou barvou bundy.“

Její styl a šatník příliš neovlivnilo ani narození syna – snad kromě toho, že ještě více upřednostňuje pohodlné kousky i boty, ve kterých může chodit na dlouhé procházky s kočárkem po Praze. „Proto mám v šatníku hlavně pár kvalitních kousků, které jsou nadčasové. Dává mi to – i vzhledem k udržitelnosti – mnohem větší smysl. Aktuální trendy mě tak většinou minou obloukem,“ upřesňuje Tereza. Potkat se s ní můžete na konferenci s názvem WO.men, která se bude konat 9. dubna v Praze a pyšní se mottem „Život není stereotyp“.

Foto: Archiv blogerky

Tereza s kamarádkou Sandrou Ježkovou z blogu MadeInPrg.com, která jí pomáhá s agenturou Elite BloggersFoto: Archiv blogerky

A jak zaujal Terezin jarní outfit vás?

Reklama

Související témata:

Načítám