Hlavní obsah

Overal: Univerzální kousek pro každou příležitost

Foto: Olga Brik, Shutterstock.com

Foto: Olga Brik, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebaví vás ráno přemýšlet, co si vzít na sebe? Sáhněte po kousku, který už nemusíte s ničím kombinovat. A pokud nejsou šaty zrovna vaše parketa, volba je jasná – pořiďte si overal! Představujeme vám top modely, ve kterých zabodujete v divadle i kanceláři.

Článek

Patříte-li mezi ženy, které se vždycky budou cítit raději v kalhotách než v sukni, stane se overal vaší spásou i při takových příležitostech, jako je svatba kamarádky nebo představení v Národním divadle. Elegantní kombinézu slaďte s podpatky a psaníčkem, a kladný výsledek máte zaručen.

Overal na svatbu 

Přistála vám v poštovní schránce od budoucích novomanželů pozvánka na obřad? Jestliže nechcete strávit celý den v květovaných šatech s mašličkou na zádech, poohlédněte se po overalu v rudé barvě, nebo naopak zvolte model v něžných světlých tónech. Dresscode lze totiž s přehledem dodržet i v nohavicích (více v článku 8 módních trapasů, které můžete spáchat jako svatební host).

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 1299 Kč; H&M, 1299 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Fashion Island, 4400 Kč; Moe (prodává Botovo), 1299 Kč Foto: Archiv firem

Overal do divadla 

Ačkoli si v menších divadlech můžete poslední dobou všimnout publika, které na představení přišlo v džínách a bavlněném tričku, do „Národního” se naštěstí chodí ještě formálně. Tápete, jaký outfit zvolit pro tuto sváteční událost? Vyzkoušejte černý overal. V obchodech seženete nejrůznější typy střihů od zdobených dlouhých rukávů až po svršky bez ramínek. Jednoduchý outfit pak oživte například páskem s velkou ozdobnou sponou či výraznými šperky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bonprix, 499 Kč; French Connection (prodává Bibloo), 5599 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mohito, 899 Kč; Closet (prodává Tamsin), 1145 Kč Foto: Archiv firem

Overal do práce 

Snad jedinou nepříjemností při nošení kombinéz je složitější oblékání i svlékání, ale pokud jim tuto chybku prominete, stanou se vaší oblíbenou možností při výběru outfitu. V zaměstnání, kde trávíte většinu dne, určitě oceníte pohodlnější variantu ze strečového materiálu nebo se širokými nohavicemi, které vás nebudou nikde škrtit. Co se týče designu, jednobarevný kousek je samozřejmě sázka na jistotu, nebraňte se však ani střídmým vzorům, jako jsou například svislé proužky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Esprit, 2599 Kč; Lindex, 1399 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1599 Kč; H&M, 1299 Kč Foto: Archiv firem

Overal na procházku 

Květovaným motivům se v jarní ani letní sezoně nejde vyhnout. Letos však vedou potisky tropických palem o něco víc než kvítí z našeho podnebného pásu. Overaly v podobném duchu tedy užijete jak do města, tak na dovolenou. Na své si ovšem přijdou i milovnice military stylu. Khaki barva vypadá na kombinézách prostě skvěle.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Cellbes, 1199 Kč; Massimo Dutti, 3295 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vila (prodává Answear), 549 Kč; Sinsay, 549 KčFoto: Archiv firem

Kam nosíte nejraději overaly vy? Nebo dáváte přednost širokým kalhotám

Reklama

Načítám