Hlavní obsah

8 módních trapasů, které můžete spáchat jako svatební host

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co si vezmu na sebe? Jste-li pozvána na svatbu, dostává tahle věčná otázka zcela nový rozměr. Na tuto výjimečnou příležitost se musíte řádně připravit. Víte, jaká pravidla se vám při výběru outfitu vyplatí dodržet?

Článek

Svatba je skvělou příležitostí předvést se v plné kráse – vybrat si nádherné slavnostní šaty, overal nebo kostým a pohrát si s vlasy i make-upem. Je ale potřeba stále hlídat, abyste to nepřehnala a nevypadala lépe než hlavní hrdinka dne – nevěsta. Jak na to? Prozradíme vám několik pravidel, kterých je šikovné se držet, chcete-li na svatbě být za nejlépe oblečeného, a ne nejvýstřednějšího hosta. A tady jsou…

1. Bílá má stopku

Tato zásada je pravděpodobně nejdůležitejší. Celé bílé šaty si může vzít pouze nevěsta. Je absolutně nevhodné objevit se na svatbě právě v téhle barvě a je úplně jedno, zda se jedná o maxi nebo mididélku. Někdy může po bílém kostýmku sáhnout maminka nevěsty nebo ženicha, ale pouze po domluvě. Jste-li jen běžný host, rovnou na to zapomeňte.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 6499 Kč. H&M, 1999 KčFoto: Archiv firem

2. Trochu skromnosti neškodí

Další, čemu byste se měla vyhnout, jsou nejrůznější průstřihy, hluboké výstřihy i vysoké rozparky. Svatba opravdu není akce, na které by bylo vhodné ukazovat moc kůže. I když si říkáte, že v tom kousku odhalujícím celá záda až skoro ke kostrči přece nemůžete nikoho pohoršovat, raději to nezkoušejte.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos, 535 Kč. Little Mistress (prodává Zoot), 2999 KčFoto: Archiv firem

3. Opatrně s transparentními materiály

I když jsou šaty s průhledným efektem velmi populární třeba na červeném koberci, v případě svatby se budete pohybovat na tenkém ledě. Průhlednost není úplně tabu, ale také nevypadá vždy stejně. Vyhněte se kusům, které by odhalovaly prádlo anebo ukazovaly příliš. Naopak průsvitné panely ve spodní části sukně či v oblasti krku i paží jsou úplně v pořádku a vypadají krásně.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 799 Kč. Tamsin London, 1780 KčFoto: Archiv firem

4. Čeho je moc, toho je příliš

Přehnaná extravagance v podobě svítivých neonů, velmi výrazných potisků, tuny bižuterie a okázalých doplňků může dobře fungovat na pódiu i v běžném životě, pokud to umíte nosit, ale ať jste v tom jakkoliv dobrá, na oficiální akce, jako jsou svatby, to rozhodně nepatří. Tady je lepší se řídit starým dobrým „méně je více“.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop, 1099 Kč. Orsay, 1199 KčFoto: Archiv firem

5. Smutnou černou nechte doma

Stejně jako bílé je potřeba vyhnout se i černé. Přestože se většina konvencí a stereotypů časem bourá, nejtemnější barva je u nás stále považována za symbol smutku. V takto radostný den na ni proto raději zapomeňte a zvolte světlejší tóny. Jestli ale stále smutně pokukujete po svých oblíbených malých černých, tak vyzkoušejte tmavěmodrou. Je to skvělá alternativa!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mohito, 699 Kč. Dorothy Perkins, 1889 KčFoto: Archiv firem

6. Provokativní mini schovejte na jindy

Na délce sukně záleží! Nevyrážíte přece na večírek s kamarádkami, na lov nového partnera ani na žhavé rande. Takže šaty, které končí v půli stehen, ponechte ve skříni. Nejkratší přípustná délka sukně by měla být lehce nad kolena. Za nás doporučujeme mnohem elegantnější midi nebo maxidélky působí mnohem slavnostněji a stylověji.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): New Look, 1300 Kč. Esprit, 2599 KčFoto: Archiv firem

7. Nezapomeňte na obuv

Boty jsou mnohem důležitější, než si myslíte. Dodávají celému looku náladu a dotvářejí ho. Lodičky, ozdobné pantofle, sandálky na jehlách i na ploché podrážce – s těmito páry chybu neuděláte. Rozhodně ale zapomeňte na sportovní tenisky a především pak na žabky. Je jedno, z čeho jsou poslední zmíněné boty vyrobené – i kdyby byly pozlacené, tak nepřipadají v úvahu.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Ipanema (prodává Destroy), 650 Kč. Reserved, 999 KčFoto: Archiv firem

8. Odložte XXL kabely

Když kabelku, tak miniaturní do ruky nebo psaníčko. Nejdete přece na nákup nebo do práce, abyste s sebou brala svou oblíbenou „bezednou“ tašku. Užijte si konečně chvíli, kdy na rameni nemusíte tahat nic těžkého. Nemluvě o tom, že byste nevhodnou kabelou mohla přeškrtnout dojem z celého, tak pracně promyšleného looku.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Gino Rossi, 4690 Kč. Zara, 999 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám