Hlavní obsah

Oversized móda je stále in. Jak nosit velká saka?

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Reklama

Sako je vděčné. Ačkoliv má původ v pánském šatníku, už dávno se zabydlelo i u dam. A že mu je tam dobře! Nyní se největší popularitě těší modely, které vypadají, jako by patřily partnerovi nebo jako dědictví po otci. Pojďte se inspirovat, jak a s čím se dají kombinovat.

Článek

V módě se moc často nestává, že by se v jedné věci skloubilo pohodlí, styl i aktuálnost. Oversized blejzr je ale výjimkou potvrzující pravidlo. Možná někoho zarazí, že tato saka působí dojmem, jako by byla o dvě nebo tři čísla větší, ale věřte, že přesně tak mají správně vypadat.

Univerzální kousek ke kombinacím

Uvolněné a ležérní kousky, o kterých je dnes řeč, poskytnou maximální rozsah pohybu a naprostou univerzálnost, co se týče kombinování se zbytkem garderoby. Unosíte je jak do práce (i s tím nejpřísnějším dress codem), tak i na rande, schůzku s kamarádkami nebo procházku s rodinou.

Buď je můžete obléct jako součást kostýmku, které jsou nyní na absolutním vrcholu, nebo k romantickým rozevlátým šatům a sukním. Anebo si k saku vezměte úzké džíny, kožené kalhoty, cyklistické šortky či volnější bermudy... Nyní je dovoleno opravdu vše.

Sako, pod které se vejde svetr

Velkou výhodou, kterou oceníte především teď, kdy se na ulici rapidně ochlazuje, je, že pod tento druh saka se vejde i tlustší svetr, rolák nebo nadýchaná halenka. Nejzajímavěji vypadají neobvyklá spojení, například sako s rozdrbanějším rockerským trikem či sportovní mikinou. Bojíte se výraznějšího objemu? Zkroťte ho páskem nebo malou ledvinkou, která také krásně definuje pas. Díky tomu bude vaše silueta proporčně vyvážená. A jestli patříte k odvážným experimentátorkám, zkuste si módní objem užít naplno – budete v něm působit drobnější a křehčí.

Módní inspirace z ulice

Jaké outfity zachytili fotografové street módy? Takhle sako unosíte po celý podzim.

Foto: Luchino, Creative Lab, Shutterstock.com

Nizozemská influencerka a módní blogerka Linda Tol (35) má trendy v malíčku. Její outfity pouliční fotografové milují – a ona zase miluje oversized saka. Stylizuje je nejrůznějšími způsoby, ale nejraději si k nim bere kalhoty ze splývavých materiálů a podpatkyFoto: Luchino, Creative Lab, Shutterstock.com

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Ochlazení s sebou přináší mnoho příležitostí k zajímavému vrstvení. Vypadá to, že letos budou na ulicích stále častěji k vidění nejrůznější kalhoty pod sukněmi nebo šaty a navrch ještě i s oversized blejzrem. Šly byste do to?Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Foto: Creative Lab, Luchino, Shutterstock.com

Oblekové variace a kostýmy nikdy neomrzí – jsou nadčasové a slušivé. Nyní nejvíc zabodujete v podobně objemných modelechFoto: Creative Lab, Luchino, Shutterstock.com

Foto: StreetStyleSPY, Luchino, Shutterstock.com

Objemné sako vypadá báječně s mini- i maxidélkou. Pokaždé můžete působit jinak: jednou svěže a mladistvě v rozdrbaném denimu, podruhé elegantně a romanticky ve splývavých šatechFoto: StreetStyleSPY, Luchino, Shutterstock.com

12 oversized sak pro každého

Už jsme vás navnadili a chystáte se jít na lov? Nejdříve se podívejte, jaká nabídka je v obchodech, a nechte se inspirovat.

Decentní proužek

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Answear, 1699 Kč; Zara, 2599 KčFoto: Archiv firem

V nude tónech

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Next, 4125 Kč; Asos, 1627 KčFoto: Archiv firem

Dokonale bílá

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Monki, 1039 Kč; Bershka, 899 KčFoto: Archiv firem

Šťavnaté barvy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Reserved, 1499 Kč; New Look (prodává Tamsin), 545 KčFoto: Archiv firem

Kostýmová dvojka 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 899 Kč; Zara 1999 KčFoto: Archiv firem

V kostce

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Monki, 1033 Kč; H&M, 1499 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám