Hlavní obsah

Podzimní módní nezbytnosti: Co vám nesmí letos chybět?

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až přijde podzim, buďte připravené. Vytáhněte měkké svetry, bavlněná trička s dlouhým rukávem, biker boots nebo oblíbený trenčkot. Co by vám nemělo tuhle sezonu rozhodně chybět? Vybrali jsme top 6 komponentů do vaší garderóby.

Článek

Po létě můžou nastat dvě situace – kouknete do šatníku a zjistíte, že zeje prázdnotou. Nebo objevíte staré věci, na které se po půl roce zase těšíte. Pokud vás trápí první varianta, čtěte dál.

Připravili jsme pro vás nákupní seznam na podzimní kabát, svetr, doplňky i boty, které jsou nadčasové, ale kopírují současné trendy, jednoduše – klasika trochu jinak!

(Ne)obyčejný trenčkot

Foto: Profimedia.cz

Trenčkot z přehlídky značky Bora Aksu pro podzim/zimu 2019Foto: Profimedia.cz

Trenčkot je synonymem nadčasového stylu, francouzského šarmu a podzimního pohodlí. V teplejších dnech ho noste rozepnutý, pásek svázaný za zády a rukávy hodně vykasané. Během chladnějších dnů pod něj navrstvěte lehčí svetřík nebo klidně i ten huňatý s rolákem.

Původní trenčkot byl vyroben pro vojáky do zákopů, měl tedy i nepromokavou úpravu. Doporučujeme investovat právě do takového, který bude mít voděodolnou nebo vodu odpuzující látku. Univerzální je béžový, ale co se nechat trochu unést barvami nebo vzory?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Marks & Spencer, 1799 Kč; Dorothy Perkins, 1730 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Oversized přepásaný blejzr

Foto: Profimedia.cz

Jak nosit sako tuhle sezonu? Okoukejte to z přehlídky Tibi pro podzim/zimu 2019Foto: Profimedia.cz

Letos vede ve vzorech kostka  a takových blejzrů najdete v obchodech nespočet. Sáhněte po tom prodlouženém a klidně o číslo větším. Vedle kostky nešlápnete vedle ani s jemným proužkem a v mintové, tedy modro-šedé barvě, která se tváří výrazně, ale bude se vám kombinovat skvěle (viz foto nahoře). Také můžete dát šanci světle fialové, která je jedním z trendů sezony.

Jak nosit blejzr podle přehlídek? Přepásaný páskem! V místech, kde bývají jiná saka projmutá, si uvažte jednoduše stylový doplněk.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Edited, 829 Kč, prodává About You; H&M, 1299 KčFoto: Archiv firem

Žlutý top

Foto: Profimedia.cz

Žlutá barva v podání Fendi na přehlídce pro podzim/zimu 2019Foto: Profimedia.cz

Trendy barvou podzimu 2019 je žlutá. Nám se líbí, protože dokáže skvěle rozbít „podzimní šeď“ a dodat obličeji trochu barvy. Jestli si pořídíte hřejivý kousek s rolákem nebo bez, je na vás. A můžete si být jisté že s modrými džíny budou tvořit super duo.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 399 Kč; Esprit, 849 KčFoto: Archiv firem

Maxi i midisukně

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Sukně po kotníky na přehlídce Carolina Herrera a pouzdrová kožená (Lanvin)Foto: Profimedia.cz

Na přehlídkách se objevily sukně v délce až po kotníky, takže se jich nemusíte vzdávat ani po skončení léta. Stačí k nim obout kotníčkové boty, přes ramena dát kožený křivák a podzimní outfit máte na světě (jak nosit dlouhé sukně na podzim?).

Další sukní, kterou můžete skvěle kombinovat se základními kousky, je pouzdrová. Co zkusit provedení v kůži? Můžete ji vzít k obyčejnému bílému tričku a pořád bude něco extra (4 outfity s pouzdrovou sukní).

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex. 799 Kč; Vero Moda, 1199 Kč (původně 1349 Kč), prodává ZootFoto: Archiv firem

Kotníčkové boty

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Kotníčkové boty podle přehlídky Longchamp a Sacai pro podzim/zimu 2019Foto: Profimedia.cz

Kotníčkové boty unosíte na začátku podzimu k šatům i s holýma nohama. A když začne přituhovat, přidáte k nim jednoduše černé punčocháče. Nejpohodlnější jsou biker boots s plochou podrážkou, ale ty s podpatkem a hadím vzorem udělají ten největší efekt.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann, 1299 Kč; Reserved, 1299 KčFoto: Archiv firem

Všechno, co se třpytí

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Velké náušnice na přehlídce Paco Rabanne a Adeam pro podzim/zimu 2019Foto: Profimedia.cz

Sponky a všelijaké další ozdoby do vlasů se pořád drží na výsluní. K tomu přibyly čelenky, větší než velké náušnice a taky masivní náhrdelníky. Doplňky milujeme, ale dávkujte je s mírou. Pokud si chcete užít výraznou ozdobu na krku, náušnice zvolte jen pecky. U náušnic hledejte štras, u náhrdelníků zlato!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Náušnice Bershka, 249 Kč; Náhrdelník Zara, 399 KčFoto: Archiv firem

Další módní inspirace. Jak kombinovat trička s potiskem?

Reklama

Související témata:

Načítám