Hlavní obsah

Jak se oblékají jednotlivá znamení? Vodnáři milují sekáče

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Reklama

Náš módní styl ovlivňují nejrůznější faktory od typu postavy po charakterové rysy. Určitým ukazatelem může být také znamení zvěrokruhu. Jaké že jste znamení?

Článek

Podle charakteristických rysů jednotlivých znamení zvěrokruhu se dá odhadnout, jaký módní styl se k nim nejlépe hodí. Kdo se cítí dobře ve sportovních teplácích a kdo dává přednost elegantním kostýmkům? Každé znamení má svoje preference, co tedy sedí právě vám?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Sebevědomí Berani chtějí za každých okolností vyčnívat a s tím, co si o nich myslí okolí, si příliš nelámou hlavu. Respektive mají dost sebevědomí na to, aby se na názory ostatních neohlíželi. Příslušníci tohoto znamení se často vyžívají ve vyzývavých a extravagantních kouscích, na které většina lidí v obchodech jen zpovzdálí kouká a přeje si, aby na ně měli dost odvahy. Berani mají rádi výrazné barvy, výrazné vzory a výrazné střihy, skoro nikdy je neuvidíte v džínách a triku, protože se jako součást davu prostě necítí dobře.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je základním požadavkem na oblečení jeho pohodlnost a praktičnost. Nejsou kdovíjak parádiví a spíš než kráse dají přednost tomu, aby se v tom, co mají na sobě, cítili dobře. Neřeší trendy a módní hity, výstřelky je nechávají chladnými, dámy se zásadně vyhýbají podpatkům. Pokud ale najdou značku, která je uspokojí a mají z ní dobrý pocit, jsou jí věrní. Za oblečení jsou schopni utratit i velké peníze, pokud přesně odpovídá jejich požadavkům na kvalitu a funkčnost.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Pro Býky je nejdůležitější pohodlí, módou se moc nezabývajíFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci oblékání také moc neřeší, je to pro ně stejná podružnost jako třeba jídlo. Když ráno vyráží do světa, prostě na sebe něco nahází a hlavou jsou už úplně jinde. Jejich styl se proto mění ze dne na den – jednou je můžete potkat v teplákách, podruhé v malých černých. Přelétavost a náladovost Blíženců se odráží i v jejich oblékání podle momentálních pocitů a nálad. Nikdy jim nezkoušejte oblečení kupovat, většinou totiž ani sami nevědí, co chtějí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Romantičtí Raci se stejně romanticky také oblékají – nevyhovuje jim praktický styl Býků, nemají rádi sportovní pohodlné věci. Libují si v oblečení vzdušném, mají obvykle rádi pastelové barvy a květinové motivy. Do výrazných vzorů a střihů se moc nehrnou, jejich mírné povaze sedí spíše něco jemnějšího, co je nevystrčí všem na oči. Mají rádi kousky, které skryjí případné nedostatky. Nesnáší neupravenost a nevhodnost outfitů, svému oblékání věnují velkou pozornost.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi mají rádi luxus. Málokdy je potkáte v něčem neznačkovém, rád si dopřávají to nejlepší – kvalitní látky, kvalitní střihy, oblečení šité na míru. Ve večerních hodinách zbožňují okázalé róby a obleky, ve kterých zazáří a přitáhnou pozornost okolí. Jejich noční můrou je, že bude mít někdo v jejich blízkosti stejné oblečení. Nejsou tak extravagantní jako Berani, sází zejména na luxus a kvalitu a mají vytříbený vkus.

Foto: MRProduction, Shutterstock.com

Lvi, kteří na to mají, nosí značkové a luxusní oblečeníFoto: MRProduction, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny přistupují k výběru oblečení velmi pečlivě a důkladně, jednotlivé kousky šatníku hodně promýšlejí, tak aby k sobě všechno ladilo a dalo se poskládat dohromady. Jejich styl je sice módní a šmrncovní, ale zároveň nadčasový – nepodléhají trendům a jednorázovým hitům, které za pár dní ztratí na oblibě. Chtějí vypadat šik, ale nejsou ochotné svůj šatník neustále obměňovat. Touží po kvalitě a nevadí jim si připlatit za oblečení, kterému skutečně věří a cítí se v něm příjemně.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Móda je pro Váhy velmi důležitá a nad svým šatníkem tráví spoustu času. Většinou mají dobrý vkus a oko na to, co jim sluší. Sledují trendy a nenásilně je umí zakomponovat do svého celkového stylu tak, že je jejich šatník vždycky svěží a originální. Jsou nejspíš největší parádnice a parádníci celého horoskopu, hodně jim záleží na obdivu ostatních a velmi si užívají jejich obdivné pohledy. Právě Váhy většinou udávají módní trendy díky svému smyslu pro krásu a estetično.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou dalším velmi sebevědomým znamením horoskopu, které si na sebe dokáže obléci skoro všechno a nestarat se o hodnocení svého okolí. Mívají v oblibě byznys styl plný sak, obleků, pouzdrových sukní, výrazných brýlí, padnoucích košilí a jednoduchých šperků. Někdy mohou působit upjatě, ale dokážou překvapit i extravagantním módním výstřelkem, pokud se účastní nějaké příležitosti, kam se hodí. Vždy jsou upravení a nažehlení, vzbuzují tak v ostatních respekt.

Foto: Marina Goncharova, Shutterstock.com

Štírkám vyloženě sluší byznys styl. Jsou sebevědomé a silnéFoto: Marina Goncharova, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci nejsou žádné křehké květinky, svůj život žijí rychle a zábavně a tomu odpovídá i jejich módní styl, který je hlavně barevný a veselý. Ačkoli by asi nezazářili na přehlídkových molech, Střelci si můžou dovolit obléct ledacos. Přirozeně ale tíhnou k jednoduchým džínám a barevným trikám, bavlněným šatům a sukním. Upřednostňují zkrátka „rychlovky“, rozhodně se ale neskrývají v davu. Sluší jim i sportovní styl, který jim umožňuje chovat se opravdu aktivně i za každodenního dění.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi nemají rádi změny a móda je podle nich ztrátou času – trendy nesledují, naopak je záměrně ignorují. Oblékají se velmi klasicky a konzervativně, výstřelky je míjejí obloukem. Jakmile najdou něco, co jim sedí, drží se toho, zůstávají věrní jedné značce, často nakupují jeden kousek oblečení hned v několika variantách do zásoby. Rádi působí upraveně, profesionálně a perfektně, sedí jim také kostýmky a jednoduchý, ale elegantní styl. Neradi navštěvují akce, kde si nejsou jistí dresscodem, je to pro ně někdy důvod k odmítnutí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou samorosti, kteří sice absolutně nesledují jakékoli módní trendy, ale přesto svůj šatník velmi často obměňují a oblékání je baví. Považují styl za projev osobnosti. Jsou schopni obléct si cokoli, co se jim zrovna zalíbí a klidně budou přes den chodit v plesových šatech a rybářských holinách, pokud na to zrovna mají náladu. Často si oblečení také sami upravují nebo loví opravdu neotřelé kousky v second handech. Málokdo jejich stylu rozumí, ale je baví ostatní šokovat a překvapovat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby se většinou oblékají tak, aby zapadly do davu a nijak nevyčnívaly. Málokdy si potrpí na ujeté kousky, spíše se drží ozkoušeného a zažitého. Jednotlivé outfity nebo kusy oblečení si často oblíbí a nosí až do naprostého rozpadnutí, mají k nim emoční vztah. Nesedí jim příliš romantický nebo příliš výrazný styl, ale spíše něco jednoduchého a elegantního, v čem nebudou ani příliš trčet, ani vypadat moc přeslazeně.

Sedí na vás popis?

Reklama

Načítám