Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Olejová buchta s kokosem je výborná jak z čerstvého, tak z kompotovaného i mraženého ovoce. Jaký druh ovoce použijete, je jen na vás.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 ks vejce
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek čerstvého ovoce
  • 1 hrnek studené vody
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 hromádka kokosu
Článek

Postup

01.

Mouku smíchejte s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli, přidejte vodu nebo kompotovou šťávu, olej, vejce a citronovou kůru a šťávu a umíchejte řidší těsto. 

02.

Nalijte je na vymazaný a kokosem vysypaný plech, poklaďte ovocem, posypte kokosem a v předehřáté troubě upečte dorůžova.

Načítám