Hlavní obsah

Ozdobte si nohy: Lodičkami!

Foto: aldo

Po kterých lodičkách letos sáhnete vy?Foto: aldo

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lodičky – některými milované, jinými nenáviděné. Každá z vás doma nějaké má, ale to, jak často je vytáhnete ze svého botníku, se rapidně liší. Vy, které jste na podpatku jako doma, berte článek jako inspiraci pro lov za dalším nádherným kouskem. Vy, které na podpatcích chodit neumíte, se to po zhlédnutí těchto skvostů možná začnete hodně rychle učit!

Článek

Ano, lodičky! Všechny víte, že vám překrásně prodlouží nohy, že budete vyšší, opticky štíhlejší a že se vaše chůze promění v ladnou hru boků. Na druhé straně dobře víte, jak moc bolí držet váhu celého těla několik hodin jen a pouze na bříšcích chodidel, jaké utrpení je potom i ten sebemenší krok a jak dlouho se vaše nohy vzpamatovávají třeba z jednoho plesového večera.

Na podpatky si musíte jednoduše zvyknout. Ale ať už jste podpatkové milovnice, nebo ne, z téhle procházky vás nohy bolet nebudou!

Jednoduché do práce i společnosti

Jste-li v tomto směru začátečnice, doporučujeme vám začít s kousky v neutrálních barvách. Elegantní a jednoduché boty jsou univerzálně nositelné jak do práce, tak do baru, ale i na plesy a další společenské události. Zvolit si můžete zcela jednoduché kousky na nižším podpatku se semišovým nebo koženým povrchem, ve kterých vám nebude zatěžko strávit klidně celý den.

I jednobarevné kousky však mohou mít šmrnc a stát se ozdobou vašich nohou – stačí k tomu třeba vyšší nezdůrazněná platforma jakoby splývající se špičkou boty, díky které působí boty originálně a zajímavě. Jednoduché kousky osvěží i jehlový podpatek, výrazné švy, kamínky či vykrojení ve vnitřní části chodidla. Jedny takové by měla mít v botníku každá žena!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 2299 Kč, Debenhams 783 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 549 Kč, Mango 949 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1699 Kč, Asos 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1999 Kč, Bershka 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1885 Kč, Asos 1015 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 549 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Barevné poklady

Barvy – ať syté, zářivé, neonové či pastelové! Každé jaro a léto jsou jich plné obchody a zaručeně se jich nezbavíte ani letos, ani příští rok, a vlastně můžeme říct, že se jich s největší pravděpodobností nezbavíte vůbec nikdy! Možná byste je tak už měly konečně vzít na milost a začít můžete třeba od podlahy. Barevné lodičky jsou naprosto úžasné a na noze vypadají krásně. Pořiďte si kousek v teplém oranžovém, červeném či růžovém odstínu nebo jděte do chladivě modrých či fialových. (Úžasné růžové kousky najdete v článku Móda: Růžová není jen pro panenky Barbie!.)

Nebojte se barevných kombinací se zbytkem outfitu a k zeleným šatům klidně obujte zářivě oranžové lodičky! Pokud se přece jen obáváte, vyzkoušejte ty v metalických odstínech – hladké stříbrné lodičky můžete nosit téměř ke všem barvám, ke kalhotám, šortkám i sukním – umí působit elegantně i extravagantně, záleží jen na tom, jak moc prostoru jim v rámci svého outfitu dáte. Naprostou peckou jsou však tuto sezonu lodičky poseté třpytkami, které házejí při chůzi odlesky široko daleko. Ať stříbrné, zlaté nebo třeba fialové, ve všech budete královnami noci!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1392 Kč, Baťa 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Danea 1299 Kč, Aldo 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 799 Kč, Asos 1595 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Danea 1129 Kč, Debenhams 974 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Topshop 1392 Kč, 1450 KčFoto: archiv firmy

Vzorované pro divošky

Tyto kousky nespadají do žádné uhlazené škatulky, do práce si je nevezmete a určitě se nehodí ke všemu a ani ke všem. Nadšené z nich budou svobodomyslné ženy milující módu a originalitu, které se nebojí se svou divokost projevit i navenek.

Se sháněním ideálního páru to budou mít snadné ty z vás, které si zamilovaly květinové vzory. Chcete-li svým pohybům dodat ladnost kočky a smyslnost divoké šelmy, své tlapky ozdobte lodičkami v leopardím vzoru, podobně sexy jsou botky s motivem hadí kůže. Hravé typy uspokojí veselé puntíky, geometrické vzory nebo originální patchwork. Fantazii se meze nekladou – neklaďte si je ani vy!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Danea 1249 Kč, Asos 1305 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 470 Kč, Bershka 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Danea 1249 Kč, Asos 1450 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1392 Kč, Danea 1249 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Aldo 2399 Kč, Debenhams 783 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1450 Kč, Danea 1129 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Danea 1249 Kč, Mango 1599 KčFoto: archiv firem

Originální detaily

Pokud dáváte spíše než divokým vzorům přednost neobvyklým detailům a zajímavému propracování, jste tu zcela správně. Krása těchto lodiček možná není znatelná hned na první pohled, ovšem na ten druhý si je zamilujete.

Zkuste třeba ty s perforovanými boky, které oceníte především v horkých letních dnech. Efektní jsou i lodičky s různě umístěnými metalickými plochami, často pak na samotné špičce. Pro fajnšmekry jsou tu lodičky s průsvitnými boky, s širokými platformami (krásné kousky na platformách najdete v článku Barevné platformy: Botky pro holky, co míří vysoko!), krajkou, proužky, mašlemi či květinami. Nebojte se výrazných detailů!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1595 Kč, Asos 1450 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 870 Kč, Bershka 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1199 Kč, Danea 1229 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1305 Kč, Deichmann 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Aldo 2399 Kč, Debenhams 470 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1798 Kč, Danea 1249 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1740 Kč, Zara 1899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1499 Kč, Topshop 1798 KčFoto: archiv firem

Kolikatery máte doma vy? A patříte mezi podpatkové mistryně? Jsme zvědaví na vaše zkušenosti!

Reklama

Související témata:

Načítám